Servind

Loukotě a řemeny v Kroměříži

Loukotě a řemeny v Kroměříži

Veterán klub Kroměříž letos společně s VCC Jičín uspořádá akci Loukotě a řemeny v Kroměříži. Rádi bychom Vás proto společně pozvali od 9. do 11.září 2016 do tohoto krásného města, které je právem přezdíváno „Hanácké Athény”. Vzhledem k tomu, že město Kroměříž má svou historii s unikátními památkami, které jsou zapsány na listině světového přírodního a kulturního dědictví UNESCO, chtěli bychom tuto akci uspořádat tak, aby nebyla orientovaná pouze pro nás řidiče, ale také na kulturní zážitky pro naše spolujezdce a milované spolujezdkyně.

Pro Vás, kteří byste se chtěli podrobněji seznámit s pamětihodnostmi města a krásou obou zahrad, nabízíme možnost předprogramu s příjezdem již ve čtvrtek 8. září odpoledne. Toto odpoledne nabízíme pro technicky orientované účastníky prohlídku firmy Chropyňská strojírna, a.s. včetně její nově otevřené renovační a renovátorské veteránské dílny. V pátek bude pro účastníky předprogramu pokračovat prohlídka zámku včetně Podzámecké zahrady a pamětihodností města spojená s procházkou městem s dobovým průvodcem.

 

Hlavní program od pátku 9. září 2016

Hlavní program bude zahájen podobně jako v Jičíně po příjezdu všech ostatních účastníků v pátek 9. září na náměstí a po setmění uskutečníme acetylenovou spanilou jízdou městem za doprovodu městské policie.

V sobotu 10. září po krátké výstavě vozidel na kroměřížském náměstí společně vyjedeme převážně po okresních cestách přes historickou vesnici Rymice, Holešov, Fryšták do Vizovic ( cca 44 km ), kde navštívíme největší lihovar v ČR - světoznámou firmu Rudolf Jelínek. Zde proběhne exkurze, která bude zakončená obědem přímo v jeho prostorách. Odpolední trasa zpět do Kroměříže povede přes Zlín, kde navštívíme muzeum veteránů pana Samohýla , tato trasa má cca 50km po rovině. V sobotu večer nabízíme možnost navštívit pod zámkem Arcibiskupský vinný sklep s ochutnávkou mešního vína s následným posezením v zámeckých prostorech.

V neděli 11. září proběhne start opět z náměstí na krátkou projížďku městem a jeh o nejbližším okolím orientovanou na prohlídku unikátních k roměřížských památek z našich vozidel s cílem a vyhodnocením akce v Květné zahradě s možností její prohlídky. Po volném obědě v restauracích okolo náměstí je předpokládáno ukončení akce.

 

Pamětní fotografie v zahradách kroměřížského zámku

V průběhu setkání máme s kastelánem kroměřížského zámku a obou zahrad dohodnutou, v případě nedeštivého počasí, možnost vjezdu s našimi stroji do prostor nádvoří zámku a obou zahrad ke zhotovení pamětních fotografií, a protože jsme přesvědčeni, že se naše unikátní vozidla v těchto místech budou vyjímat, pokusíme se z nich následně pro rok 2017 sestavit nástěnný kalendář.

Z celého našeho setkání máme zajištěno s panem Hrubešem vyhotovení DVD a podle dohody, jako pro Kroměřížský klub dělá každý rok, několikráte zajistí jeho odvysílání na ČT Sport. Budeme velice rádi, pokud nabídku na účast při „Loukotích a řemenech v Kroměříži“ přijmete a zařadíte ji do svého kalendáře. Akci pořádáme v Kroměříži jako jednorázovou a v nejbližších letech ji pro její organizační náročnost nepředpokládáme opakovat. Z tohoto důvodu udělají naše oba kluby pro tuto akci maximum, aby splnila svůj cíl a všichni si z ní odnesli na město Kroměříž jen velmi krásné a nezapomenutelné vzpomínky.

Po dobu celé akce budou vaše vozidla hlídána a v noci budou uzamčena v nepřístupných prostorech Starého pivovaru za radnicí města Kroměříž.

Jan Zápotocký, Michal Geisler, František Kudela



Určeno pro

  • Loukoťové automobily do r.v. 1918
  • Řemenové motocykly do r.v. 1918

 

Program

8.9. čtvrtek - Předprogram
Odpolední příjezd účastníků, možnost společné nebo individuální prohlídky podzámecké zahrady a zámku, pro technicky orientované návštěva Chropyňské strojírny a její nově otevřené renovační a renovátorské dílny


9.9. pátek    - Oficiální začátek
Dopoledne procházka po pamětihodnostech města s dobovým průvodcem, včetně prohlídky nejkrásnějších částí Květné zahrady. Odpoledne příjezd ostatních účastníků na hlavní program, po setmění zahájení srazu acetlyenovou spanilou jízdou městem


10.9. sobota  - Jízda do největšího lihovaru v ČR Rudolf Jelínek, odpolední zastávka v lázních Luhačovice
Výstava vozů na kroměřížském náměstí, odjezd  přes historickou vesnici Rymice  do Vizovic. Návštěva  světoznámé fy Rudolf Jelínek, exkurse a oběd. Trasa zpět se zastávkou v centru lázní Luhačovice . Večer posezení v Arcibiskupském sklepě pod zámkem u mešního vína.


11.9. neděle  - Jízda městem a nejbližším okolím, 14.00 hod ukončení
Start z náměstí na spanilou jízdu městem a jeho nejbližším okolí orientovanou na prohlídku unikátních kroměřížských památek z vozidel. Po volném obědě ukončení akce.

Souvusející informace

Zdroj informací: Veterán klub Kroměříž

Výběr jazyka

Facebook

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2561 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál