Servind

Escape6 Prague Car Festival je za dveřmi

Escape6 Prague Car Festival je za dveřmi

Escape6 Prague Car Festival powered by BSR již pošesté v Praze představí stovky unikátních automobilů z celé Evropy. Pro fanoušky upravených automobilů (tuningu) představuje tato akce vrchol sezóny v České republice, ale i letošní ročník toho nabídne mnohem víc.

Escape6 Prague Car Festival powered by BSR charakterizuje kvalitní organizace (tu má na starosti agentura M-S-P), postupné rozšiřování výstavní plochy a důraz na kvalitu exponátů. Tento přístup pořadatelů v průběhu let akci přinesl skvělou pověst i v zahraničí. Výsledkem je rostoucí zájem vystavovatelů, a to jak mezi českými tak i zahraničními tuningovými firmami. Díky tomu se o prvním zářijovém víkendu na výstaviště PVA Expo Praha dostaví skutečná špička evropského tuningu.

I proto se akce rozšířila o další halu. Jedna z hal díky tomu může být vyčleněna především pro zahraniční špičkové automobily, mezi nimiž budou i unikáty znamenající premiéry v České republice. Mezi ty bude určitě patřit česká premiéra tří zahraničních vozů od firmy RWB, která je aktuálně světovým fenoménem v úpravách vozů Porsche. Ozdobou akce budou také vozy s rukopisem věhlasného japonského úpravce Liberty Walk, například Lamborghini Huracán nebo Dodge Challenger. Stejně tak bude ozdobou účast vítěze jedné z nejúspěšnějších evropských akcí, polského Raceismu, vozu Nissan GTR Carbonnere Project.

Escape6 Prague Car Festival ale nebude jen záležitostí tuningu. Jde o komplexní výstavu s bohatým doprovodným programem. Jednu kompletní výstavní halu opět zaplní dealeři s automobily ze sériové produkce.

Kromě již tradiční přehlídky amerických klasik bude k vidění i průřez historií značky Škoda s vozy klubu Škoda Home.

Od loňského roku výstavu doplňuje i sekce závodních vozů. Sekce Racing Cars nabídne zajímavé exponáty ze světa rallye, okruhových závodů, autokrosu, kartingu a driftu. Za zmínku stojí především dvě dokonalé, plně funkční repliky speciálů skupiny B Audi Quattro S1 a jeho ještě výkonnější druhá evoluce, kterou ve světových rallye řídil například Walter Röhrl. Návštěvníci uvidí také dva současné vozy třídy R5 Ford Fiesta a Škoda Fabia. Budou zde i krásná auta nedávné minulosti jako Ford Escort MK I nebo BMW 2002 a měla by se objevit i nádherná Alpine-Renault A110. Autokros bude reprezentovat Škoda Fabia čtyřnásobného Mistra Evropy Václava Fejfara, rallycrossový stroj nejsilnější divize Super Cars představí Pavel Koutný. Slíben je i vrchařský speciál Osella. Účast přislíbil i motocyklový specialista na road moto (mj. účastník Tourist Trophy na ostrově Man) Kamil Holáň.

V novém stylu se objeví sekce elektromobility a technologií budoucnosti. Kromě zajímavých modelů několika značek, vystavených v hale, nabídne také testovací jízdy na venkovním okruhu. Mezi potvrzenými elektromobily jsou např. Tesla Model S a Model X, BMW i3, Nissan Leaf, Mercedes B Electric Drive, Mercedes C 350e nebo Kia Soul EV.

Escape6 Prague Car Festival nabídne i bohatý doprovodným programem. Na své si přijdou nejen dospělí, ale i ti děti. Kromě statických ukázek budou v expozici závodních vozů umístěny i dva profesionální simulátory, na nichž mohou návštěvníci po celý víkend soutěžit o zajímavé ceny. Poprvé budou připraveny také ukázky virtuální reality. K dispozici budou hřiště, dětské motokáry, soutěže o ceny v jízdě na herních konzolích, ale také módní přehlídky, volba miss nebo bohatá tombola.

V pravidelných vystoupeních se můžete dozvědět o legislativě, která u nás vymezuje úpravy automobilů, o správných postupech v detailingu nebo jak optimálně zvýšit výkon motoru vašeho vozu.

S akcí spojila své jméno společnost Escape6, největší dovozce a prodejce potřeb pro tuning v České republice. Pro tu je tato výstava vrcholem sezony. Po úspěších v předchozích letech připravuje rozsáhlou expozici se šesti domácími a jedním zahraničním autem a několik pódií. Úspěch loňské výstavy letos do Prahy přilákal i několik jejích obchodních partnerů.

Společnost BSR Česká republika se výstavy vloni zúčastnila poprvé a byla nadšena vysokou kvalitou i zájmem návštěvníků. Proto se letos stala generálním partnerem a připravuje rozsáhlou expozici s mnoha Performance produkty svých obchodních partnerů, které zastupuje na českém trhu. Přítomni budou i zástupci partnerských firem ze Švédska a Německa. K vidění zde budou i špičkové ukázky tuningu a závodní vůz (v jednání je vozidlo jednoho z partnerů, který se angažuje v DTM).

Návštěvníci na ploše téměř 26 000 uvidí celkem přes 600 automobilů. Termín konání akce bude 2.-3. září. Vstupenky jsou k dispozici v předprodeji i na místě - v předprodeji přijde vstupné pro dospělého na 220 Kč, na místě bude za 250 Kč, rodinné vstupné přijde na 600 Kč.

Foto: PCF

Datum zveřejnění

20.8.2017

Zdroj informací

Autor

Vladimír Rybecký

Fotogalerie

Výběr jazyka

Autoopravář JUNIOR 2024

Facebook

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2892 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál