Servind

Citroën Born Paris XV

Citroën Born Paris XV

Citroën zve veřejnost v rámci oslav 100 let od svého založení na výstavu, která se koná od 14. do 16. června v místě, kde vše v 15. pařížském obvodu v roce 1919 začalo.

Uprostřed čtvrti, která více než půl století žila v rytmu provozu továren Citroën na nábřeží Javel, bude na ulici Linois vystaveno pod širým nebem 100 legendárních vozů značky.

Veřejnost bude mít možnost cestovat v čase a na 400 metrů dlouhém prostoru si prohlédnout modely, které svým jedinečným tvarem a přístupem ke komfortu poznamenaly automobilovou historii, a to od modelu Type A po nejnovější koncepční vozy Ami One Concept a 19_19 Concept.

Půjde o výjimečnou výstavu se vstupem zdarma, která okouzlí mladé publikum a oživí vzpomínky starších návštěvníků.

První vůz Citroën (Type A) byl v Paříži představen v červnu 1919. Značka pro oslavu tohoto výročí připravila výstavu v 15. pařížském obvodu, kde vše začalo. Několik metrů od Seiny, kde sídlila slavná továrna na nábřeží Javel, se jedna z pařížských ulic během jediné noci zcela promění, aby v časných ranních hodinách překvapila kolemjdoucí. Na 400 metrech v ulici Linois bude pro potěšení všech vystaveno 100 vozů a dodávek představujících 100 let značky.

Půjde o kultovní modely od sběratelů a z muzea Conservatoire Citroën, které reprezentují 100 let odvahy a inovací poskytujících svobodu pohybu a dobrodružství. Budou rozděleny takto:

  • 4 koncepční vozy
  • 74 legendárních vozů
  • 14 modelů ze světa motoristického sportu
  • 3 modely symbolizující automobilové dobrodružství
  • 5 modelů současné nabídky

Značka se o toto výročí chce podělit s veřejností, a proto představuje modely, které během historie značky poznamenaly automobilovou historii a ilustrují identitu značky Citroën. Značky, která po desetiletí okouzluje odvážným stylem a příkladným komfortem a přináší mobilitu pro všechny. Značky s jedinečným charakterem, která je jednou z těch, na něž se nejvíc zaměřují sběratelé po celém světě, a která zaujímá ve většině domácností mimořádné místo.

Výstava přinese zaručené překvapení pro všechny kolemjdoucí, kteří si budou moci tuto bezplatnou kulturní výstavu řádně vychutnat. Akce nazvaná „Born Paris XV*“ umožní všem zdarma se během tří dnů seznámit s jedinečným dědictvím značky nebo si ho připomenout, a to uprostřed čtvrti, která více než půl století žila v rytmu továren Citroën.

Muzeum pod širým nebem byste si neměli v Paříži nechat v termínu od 14. do 16. června uniknout.

* Zrozena v 15. pařížském obvodě

Datum zveřejnění

11.6.2019

Zdroj informací

Citroën

Výběr jazyka

Oldtimer Messe Tulln 2024

Facebook

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2939 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál