Servind

Rallye Praha Revival 2017

Setkání legend odštartuje i letos v Praze

Rallye Praha Revival 2017

Setkání legend, právě toto označení nejlépe vystihuje rallye, kterou organizuje Ústřední automotoklub ČR poslední dubnový víkend (28. až 30.4.2017). Rallye Praha Revival 2017 je svým zaměřením výjimečnou společenskou a motoristickou událostí nejen v Čechách. Jedná se totiž o skutečné setkání legend – jak automobilů, tak i závodních jezdců. Akci pořádá Ústřední automotoklub ČR společně s pobočným spolkem ÚAMK Sdružení českého autosportu.

Pokud jde o slavná jména, pak mezi automobily, které závodí a jsou pro diváky magnetem, například závodní vozy: Alfa Romeo GTV, Lancia Stratos, Ferrari 308 GTB, Fiat 124 Abart, Ford Escort MK II, Opel Kadet GSI, Audi 80 GTE, Renault R5 Alpine, Matra Murena. Rovněž Škoda 130 LR, Lada 1600 Rally nebo Trabant 601 a další.

Nelze pominout norského jezdce Johna Hauglanda, který usedal za volant továrních automobilů Škoda. V dobách své slávy například třikrát vyhrál slavnou „Barum Rallye“. Nor je velkým příznivcem této akce a nechce chybět na žádném ročníku, ani tom letošním. Toho se zúčastní i další obrovská legenda automobilového sportu, slavná spolujezdkyně a vítězka RMC 1973 Biche (vlastním jménem Michèlle Espinosi-Petit).

Jak uvedl president ÚAMK, sám bývalý automobilový závodník, JUDr. Oldřich Vaníček: „Jde o výjimečnou akci, která je jak přehlídkou krásných a zajímavých závodních automobilů, tak velkým setkáním bývalých rivalů na závodních tratích. Pro návštěvníky, které zveme na Václavské náměstí v Praze 28. dubna v odpoledních hodinách, je to pak možnost vidět vše na vlastní oči.“

Mezi piloty nebudou chybět slavná jména závodních jezdců, jako byli: V. Blahna, J. Moskal nebo V. Polívka, který má zatím pro všechny ročníky Rallye Praha Revival rezervováni startovní číslo 13. Nešťastné pak bylo pro slavného účastníka Rallye Praha Revival datum 3. dubna. Italský jezdec Giuseppe Volta ve věku zahynul ve věku 71 let.  

Tradičně velký zájem o start v Praze je u našich severních sousedů. Silné polské zastoupení bude mít v čele jezdce jako je A. Jarozsewicz. Ruskou federaci budou reprezentovat D. a V. Martjukovi. Nebudou chybět jezdci z Francie, Německa, Slovenska, Rakouska, Itálie ...

Slavnostní start se koná v pátek 28. 4. 2017 ve večerních hodinách (od 18, 45 hodin) ve spodní polovině Václavského náměstí v Praze, a to jistě letos opět za velkého zájmu diváků.

Pro Pražany, ale i další milovníky rychlých kol je to nebývalá možnost prohlédnout si zajímavé závodní automobily, ale také si případně promluvit s legendárními jezdci. V době od zhruba 18 do 18,45 hodin budou ve spodní části Václavského náměstí v Praze zaparkovány vozy účastníků rallye. Celkem je přihlášeno rekordních 160 posádek.  

Nikoliv náhodou na slavnostním zahájení budou přítomni i zástupci státních orgánů, ministerstev, známé osobnosti.  

Víkendový závod ve dnech 28. 4. až 30. 4. povede z Prahy severním směrem (Kladno, Chabařovice, Telnice, Litoměřice, Most) a dalším centrem akce budou letos Teplice a primátor Teplic Jaroslav Kubera, jezdce osobně v Teplicích přivítá.

Ústřední automotoklub ČR, který organizuje Rallye Praha Revival 2017 společně se svým klubem ÚAMK Sdružení českého autosportu je velmi rád, že už se jedná o sedmý ročník. Akce si získala značnou popularitu a vysloužila velký zájem diváků i jezdců. Tento závod je specifický tím, že jeho hlavním cílem není závodění, ale mnohdy po mnoha letech vzájemné setkání dřívějších soupeřů, kteří si v dobách jejich aktivní závodní kariéry „nedali“ při závodech nic zadarmo a dnes vzpomínají ve velmi přátelské atmosféře.

Přijďte na setkání legend a oslavte jejich svátek.

Termín a místo konání

28. - 30. dubna 2017 (pátek - neděle)
Václavské náměstí v Praze

Pořadatel

Ústřední automotoklub ČR a ÚAMK Sdružení českého autosportu



Výběr jazyka

Facebook

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2415 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál