Servind

4. ročník Chateau Loučeň Concours d'Elegance

4. ročník Chateau Loučeň Concours d'Elegance

Společnost Veteránská krása s.r.o. a sdružení Chateau Loučeň Concours d'Elegance, za významného přispění Raiffeisenbank, Scuderie Praha a Národního technického muzea, pořádají ve dnech 3. - 4. 6. 2017 čtvrtý ročník ojedinělé soutěže elegance historických vozů Chateau Loučeň Concours d'Elegance.

Předchozí ročníky byly motoristickou veřejností přijaty s mimořádně dobrým ohlasem zejména pro vyjímečnost vystavených automobilů, ale také pro společenské prostředí, které - jak se shodli účastníci, partneři akce, novináři i návštěvníci - vysoce převýšilo standard českých veteránských akcí.

Concours d'Eiegance se bude opět konat na zámku Loučeň, ležícím zhruba půl hodiny jízdy od Prahy, který je spojený s historií automobilového průmyslu zejména prostřednictvím rodiny Thurn-Taxisů, jíž zámek v minulosti patřil a jež vlastnila na počátku minulého století akcie firmy Laurin & Klement. Princ Erich byl dokonce předsedou správní rady.

Na čtvrtém ročníku Concours d'Elegance bude hrát prim značka Ferrari, která v letošním roce slaví 70. výročí založení. Podařilo se shromáždit automobily, které představují zajímavý průřez produkcí této automobilky. Věříme, že se návštěvníkům budou líbit.

Vedle Ferrari budou vystaveny i další vybrané historické automobily. Snažili jsme se, aby šlo o výjimečné vozy, které byly dovezeny od minulého ročníku nebo jejichž renovace byla dokončena v poslední době a které nebyly v Čechách ještě vystaveny. Diváci se tak mohou těšit na premiéry renovovaných vozů Hispano Suiza J12 (patřící kdysi maharadžovi Holkarovi z Incloru), Bugatti T44 a 57, Horch, Walter, Mercedes Benz (mezi nimi i úžasný typ 770 s karoserií Sodomka), Škoda, Tatra, Praga a dalších. Poprvé v Čechách bude vystavena také famózní Bucciali a nádherná karoserie jednoho z nejkrásnějších aut na světě Bugatti T57 Atlantic. Nebudou chybět ani další auta slavných Československých a zahraničních značek.

Generálním partnerem akce je Raiffeisenbank, jejíž marketingová ředitelka Hana Kovářová k podpoře uvedla: „Špičkové sportovní vozy nepředstavují pro své majitele jen výjimečný estetický zážitek a radost jízdy, ale i odpověď na čím dál tím více aktuální otázku, jak dobře investovat. Historické automobily, nejen značky Ferrari ztělesňují exklusivitu, eleganci, prestiž, preciznost a léty prověřenou spolehlivost. V Raiffeinsenbank stavíme na stejných hodnotách, a proto je nám ctí podpořit akci Concours d'Elegurice, která návštěvníkům zprostředkovává nezapomenutelné chvíle.,,

V průběhu víkendu proběhnou i tematické přednášky spojené s historií automobilismu a vývojem automobilových technologií.

S tématem 70. výročí značky Ferrari bude souviset i výstava obrazů Yurie Shevchuka, který se malování Ferrari věnuje dlouhou řadu let. Nebude chybět ani zajímavý kulturní program včetně komentovaných prohlídek zámku.

Termín a místo konání

3. - 4. června 2017 (sobota - neděle)
Zámek Loučeň

Vstupné

Vstupenky je možno koupit na https://cde.yourpass.cz/

Děti do 15 let zdarma (v doprovodu dospělé osoby).

Pořadatel

Společnost Veteránská krása s.r.o.,
Sdružení Chateau Loučeň Concours d'Elegance,
Raiffeisenbank,
Scuderia Praha,
Národní technické muzeum

Souvusející informace

Výběr jazyka

Autoopravář JUNIOR 2024

Facebook

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2337 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál