Servind

BMW Česká republika partnerem Oldtimer Expressu

BMW Česká republika partnerem Oldtimer Expressu

Druhý ročník vytrvalostní jízdy českých veteránů odstartuje v sobotu 4. května od Národního technického muzea v Praze a BMW se jej zúčastní jako partner. Celkem 43 posádek za 5 dní urazí více než 2500 kilometrů a navštíví 7 zemí (Česká republika, Rakousko, Slovinsko, Chorvatsko, Černá Hora, Albánie, Řecko). Startovní listina je „vydatně“ obsazena vozy BMW i MINI. Startovní rošt se pyšní například BMW 327 Cabriolet z roku 1941, BMW 3.0 CS z roku 1971 nebo MINI Cooper z roku 1994.

Diváci se na startu kromě historických strojů mohou těšit na pětinásobného vítěze 24 hodin Le Mans a jezdce formule 1 Emanuela Pirra, na čerstvou držitelku Ceny Elišky Junkové, česko-slovenskou závodnici Katarínu Kývalovou, nebo na Gregoria Lavillu, bývalého motocyklového závodníka a šéfa světového šampionátu WorldSBK. Pro návštěvníky je připraven i doprovodný program, například soutěž o vstupenky na Mistrovství světa superbiků nebo tankovací kartu s kreditem 10 000 korun. Slavnostní start prvního vozu je u Národního technického muzea v Praze naplánován na 7:30.

O Oldtimer Expressu

Oldtimer Express je vytrvalostní jízda českých veteránů, která během pěti dnů překoná skoro 2500 km a doputuje až do Atén. Účastníky čeká nabitých pět etap, které je provedou rakouskými a slovinskými Alpami, jadranským pobřežím, Černou Horou, Albánií a samozřejmě Řeckem. Připraveno je několik zajímavých zastávek, jednou z nich bude soutěžní jízda pravidelnosti na závodním okruhu Grobnik v chorvatské Rijece. Závěrečnou etapu pak posádky zakončí v Aténách na starověkém stadionu Panathinaiko. Velkolepý stadion postavený v roce 556 př. n. l. z bílého mramoru se stal v roce 1896 dějištěm I. novodobých olympijských her a pojme až 80 000 lidí. V Aténách závod vyvrcholí slavnostním vyhlášením a společným galavečerem.

Diváci a fanoušci jsou srdečně zváni na slavnostní start. Více informací najdete na www.oldtimer-car.cz/oldtimer-express.

Datum zveřejnění

2.5.2024

Zdroj informací

BMW Česká republika

Fotogalerie

Výběr jazyka

Oldtimer Messe Tulln 2024

Facebook

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2571 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál