Servind

Startuje elegantní Oldtimer Express Praha-Atény. Přijďte se podívat!

Startuje elegantní Oldtimer Express Praha-Atény. Přijďte se podívat!

Již tuto sobotu 4. května se milovníci historických vozů setkají u Národního technického muzea v Praze, odkud slavnostně odstartuje vytrvalostní jízda českých veteránů mířící do Atén. Přijďte se podívat a soutěžte o 10.000 Kč na palivo.

Startovat se bude ráno mezi 7. a 10. hodinou, přičemž slavnostní start prvního vozu je naplánován na 7:30 h. Časný start absolvují posádky z důvodu délky první etapy, která měří skoro 600 km a končí u rakouského jezera Wörthersee. Diváci se vedle přehlídky krásných strojů mohou těšit i na setkání s hvězdami ankety Zlatý volant jako je pětinásobný vítěz 24 hodin Le Mans a jezdec formule 1 Emanuele Pirro, čerstvá držitelka Ceny Elišky Junkové česko-slovenská závodnice Katarína Kývalová, nebo Gregorio Lavilla, bývalý motocyklový závodník a šéf světového šampionátu WorldSBK. „Máme přichystané ještě jedno překvapení v podobě vzácné osobnosti, která přijde pozdravit posádky i diváky na start. Jeho jméno, ale zatím nemohu prozradit,“ láká na start hlavní organizátor Oldtimer Expressu Josef Zajíček. Na fanoušky, ale na startu budou čekat i soutěže o hodnotné ceny. Mohou vyhrát například vstupenky na Mistrovství světa superbiků na mosteckém autodromu (19.–21.července), nebo tankovací kartu s kreditem 10.000 Kč od společnosti ORLEN, která je jedním hlavních partnerů akce.

Oldtimer Express je vytrvalostní jízda českých veteránů, která během pěti dnů překoná skoro 2500 km a doputuje až do Atén. V sobotu ráno budou na startu více než čtyři desítky historických vozů a fanoušci jsou srdečně zváni, aby se přišli podívat a podpořit posádky. Na pestré startovní listině najdete například vzácný kabriolet BMW 327 z roku 1941, se kterým jede Josef Zajíček, zakladatel a duchovní otec Oldtimer Expressu. Vedle početného zastoupení vozů BMW bude na startu například i Aston Martin 15/98 z roku 1937, nebo o rok mladší Praga Piccolo. Své zastoupení mají ve startovním poli samozřejmě také české Tatry a škodovky. Vedle několika Porsche, Jaguarů a Mercedesů pak bude startovat Ferrari, ale i jeden Trabant a mnoho dalších krásných vozů.

Účastníky Oldtimer Expressu čeká nabitých pět etap, které je provedou rakouskými a slovinskými Alpami, jadranským pobřežím, Černou horou, Albánií a samozřejmě Řeckem. Připraveno je několik zajímavých zastávek. Jednou z nich bude soutěžní jízda pravidelnosti na závodním okruhu Grobnik v chorvatské Rijece. Závěrečnou pátou etapu pak posádky zakončí v Aténách na starověkém stadionu Panathinaiko. Velkolepý stadion postavený v roce 556 př. n. l. z bílého mramoru se stal v roce 1896 dějištěm I. novodobých olympijských her a pojme až 80.000 lidí. V Aténách závod vyvrcholí slavnostním vyhlášením a společným galavečerem.

Diváci a fanoušci jsou srdečně zváni na slavnostní start. Více informací na www.oldtimer-car.cz/oldtimer-express.

Datum zveřejnění

3.5.2024

Zdroj informací

Oldtimer Express

Výběr jazyka

Oldtimer Messe Tulln 2024

Facebook

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2581 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál