Servind

Veteráni na pláži 2018

Veteráni na pláži 2018

První srpnová sobota patřila 4.ročníku oblíbeného srazu veteránů a youngtimerů s názvem Veteráni na pláži v Beach Parku Mlékojedy, který se nachází na břehu zatopené pískovny mezi obcemi Tišice a Mlékojedy u Neratovic.. Nejedná se o klasický sraz milovníků plechových miláčků, ale celá akce je pojata spíše jako festival aut, jídla a zábavy.

Někteří účastníci najeli do areálu již v pátek večer, ale většina posádek se dostavila na registraci v brzkých sobotních ranních hodinách, aby nasála atmosféru celé akce hned od začátku. Všechna vozidla se účastnila soutěže elegance, která probíhala prostřednictvím hlasovacích lístků, které obdrželi všichni platící – tedy jak majitelé vystavených exponátů, soutěžní posádky i příchozí návštěvníci a ti majitelé aut, kteří měli odvahu, se i se svými vozidly vyrobenými ještě v minulém století přihlásili i do orientačního závodu, který je nedílnou součástí této akce od samého počátku její existence.

Samotný orientační závod odstartoval chvilku po jedenácté hodině ranní a sliboval trať o délce cca 46,5 km, která byla rozdělena do dvou etap. Každá posádka se orientovala dle obdrženého itineráře a během cesty řešila např. vědomostní úkol, poznávala po hmatu části vozidla, ale také projížděla místy s tajnými kontrolami, které sledovaly například i dodržování pravidel silničního provozu. Dle obdržených reakcí účastníků hodnotíme závod za více než zdařilý.

Během toho, co probíhal orientační závod, do areálu Beach Parku přijelo dalších několik desítek krásných vozidel a návštěvníci nestačili žasnout nad těmito naleštěnými krasavci, mezi nimiž nechyběl např. L&K, rok výroby 1925, Jaguar E-Type či Ferrari 208 z roku 1984.

Celý den byl zalitý sluncem a areálem se linula vůně nejrůznějších pochutin, které letos měly na svědomí následující stánky s občerstvením: JUICEE, TU KAFE, NOS MACARONS BOUTIQUE, BŮŮŮ & CHROCHT GRILL, MOMOICHI BISTRO A DECI TRUCK. Návštěvníci tedy měli možnost ochutnat od sladkého až po slané a od asijského až po české.

O doprovodný program se staral sympatický moderátor, známý z několika rádií, Petr Vich. Návštěvníci měli možnost navštívit přehlídku motocyklů Royal Enfield od společnosti Vintage Garage. Pro zajímavost - Motocykly Enfield využívala britská a indická armáda. Zakázka pro Indii byla tak velká, že zde Enfield v roce 1955 zřídil pobočku a stroje zde vyrábí dodnes.

Mezitím se nám vrátila poslední posádka orientačního závodu. Hlasování v soutěži elegance o nejhezčí vůz 4.ročníku Veteránů na pláži jde do finále a okolo šesté hodiny večerní známe všechny vítěze. První místo v orientačním závodě obsadil Lukáš Dittrich se svým Fiatem 128 Panorama z roku 1979. Na druhém místě se umístil Martin Velkoborský s MG B z roku 1970 a bronz si z toho ročníku odnesl Lukáš Řezník s vozidlem Škoda MB 1000 z roku 1966.

Celkově se do Mlékojed přijela představit více než stovka vozidel z celé ČR. Organizátoři pro příští ročník slibují navýšení kapacity areálu na 150 vozidel a několik dalších pozitivních změn. Do diáře si již nyní můžete zapsat termín „první srpnová sobota 2019“.

Děkujeme.

Datum zveřejnění

23.8.2018

Zdroj informací

Veteráni na pláži

Fotogalerie

Výběr jazyka

Oldtimer Messe Tulln 2024

Facebook

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2385 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál