Servind

Alfa Romeo triumfovala v letošním závodu 1000 mil Miglia

Alfa Romeo triumfovala v letošním závodu 1000 mil Miglia

Dnes ráno, přesně v 7 hodin, vyrazila z Boloně barevná kolona vozidel na poslední etapu letošního závodu 1000 mil Miglia. Na letošní ročník se bude vzpomínat jako na další posílení historického pouta mezi značkou Alfa Romeo a tzv. „Freccia Rossa" neboli závodem červených šípů. Na nejvyšší stupeň vítězů se v Brescii postavila posádka Giovanni Moceri a Daniele Bonetti sedlající Alfu Romeo 6C 1500 SS z roku 1928, na druhém místě se pak umístila posádka Vesco-Guerini jezdící s vozem Alfa Romeo 6C 1750 SS Zagato.

Moceri je současným mistrem Itálie v šampionátu Grandi Eventi ACI Sport, a v posledních letech zvítězil ve všech hlavních italských historických závodech v pravidelnosti jízdy: Mille Miglia, Targa Florio, Nuvolari Gran Premio a Coppa d'Oro delle Dolomite. Vůz, který v letošní sezoně pilotuje se vyznačuje karoserií Farina a je součástí kolekce FCA Heritage. Když zrovna nezávodí, je k vidění v muzeu Alfy Romeo v Arese. Tento vůz zvítězil rovněž v letech 2005, 2007 a 2008. Alfa Romeo zvítězila rovněž v poháru sponzorů, a to díky vítězství Moceriho a pátému místu modelu 6C 1750 SS Young s posádkou Cavalli a Gamberini.

Poslední kilometry v dešti a následná záplava úspěchů

Poslední etapa vedla přes Modenu, Reggio Emilia, Langhirano, Parmu a Busseto. Po nádherných scenériích se přihnal poměrně dramatický liják, který po přesunu vozidel do Lombardie, regionu vzniku závodu, dodal celé akci ještě epičtější rozměr. Závod navštívil Cremonu, poté provincii Brescia: Carpenedolo, Montichiari a Travagliato, a nakonec triumfálně dosáhl Brescie.

Vozidla absolvovala i tradiční přehlídku podél Viale Venezia. Celý závod provázely nadšené davy příznivců historických vozidel: na každém náměstí, v oknech a ve dveřích čekali na vozidla fanoušci, kterých je rok do roku více. Všechny oči byly upřené na toto muzeum na kolech a mobilní telefony fanoušků dokumentovaly projíždějící skvosty, včetně modelů speciální série Alfa Romeo Racing Giulia a Stelvio Quadrifoglio. Tyto modely vzdávající hold monopostům formule 1 C38 se mezi davy nadšenců cítili jako doma. 1000 mil Miglia je zážitek na celý život, každoročně navštíví nejkrásnější místa Itálie a letos byl zakončen dalším velkolepým triumfem Alfy Romeo.

Datum zveřejnění

18.5.2019

Zdroj informací

ALFA ROMEO FIAT CHRYSLER AUTOMOBILES ČR s.r.o.

Výběr jazyka

Autoopravář JUNIOR 2024

Facebook

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2458 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál