Servind

Společnost DS Automobiles je hlavním partnerem 5. ročníku sputěžní přehlídky Chantilly Arts & Elégance Richard Mille

Společnost DS Automobiles je hlavním partnerem 5. ročníku sputěžní přehlídky Chantilly Arts & Elégance Richard Mille

Společnost DS Automobiles se jako hlavní partner soutěžní přehlídky Chantilly Arts & Elégance Richard Mille účastní 5. ročníku této mimořádné automobilové akce, která se koná v neděli 30. června 2019.

DS Automobiles představí na této akci, která je synonymem avantgardy, elegance, modernosti a historického odkazu, exkluzivně své nejnovější elektromobily s označením E-Tense. Návštěvníci se budou moci seznámit se 100% elektrickým monopostem DS E-Tense FE19, který je v současnosti v čele žebříčku mistrovství Formule E FIA ABB, dále hybridní plug-in DS 7 Crossback E-Tense 4×4 o výkonu 300 k a 100% elektrický DS 3 Crossback E-Tense. A co je nevídané: návštěvníci budou mít možnost si vůz DS 3 Crossback E-Tense otestovat v alejích panství Domaine de Chantilly.

S vozem DS X E-Tense bude moci veřejnost nahlédnout do budoucnosti a užít si tohoto dream caru, který je ztělesněním vize automobilového luxusu podle značky pro rok 2035. DS X E-Tense se účastní přehlídky Concours d’Élégance v doprovodu dvou modelů módního návrháře Eymerica Françoise.

Pro milovníky automobilové historie připravila značka DS na trávnících zámku sbírku vozů DS et SM, dvou legendárních modelů, jež jsou důkazem bohatého odkazu značky, která vždy kladla důraz na eleganci a inovace.

Přehlídka Chantilly Arts & Elegance Richard Mille, která je již dobře zavedena jako jedna z výjimečných světových automobilových akcí, se bude konat v neděli 30. června v panství Domaine de Chantilly. Společnost DS Automobiles, která je do akce zapojena od počátku, se stala hlavním partnerem tohoto 5. ročníku. Z pozice oficiálního dopravce poskytne na akci několik vozů DS 7 Crossback, ale především bude veřejnost moci ocenit avantgardního ducha, který je pro DS typický již od roku 1955.

„Pro DS bude tento ročník Chantilly Arts & Elégance 2019 elektrický! Se 100% elektrickým monopostem DS E-Tense FE19, který je v čele šampionátu Formule E, a s vozy DS 7 Crossback E-Tense 4×4 a DS 3 Crossback E-Tense potvrzujeme svou pozici lídra prémiového elektrifikovaného trhu a jsme potěšeni, že můžeme návštěvníkům nabídnout exkluzivní příležitost projet se za volantem vozu DS 3 Crossback E-Tense. Model DS X E-Tense ukazuje naši vizi automobilového luxusu v horizontu roku 2035. Není pochyb o tom, že na Concours d’Elégance vyvolá senzaci, zvláště když ho doplní dva zcela speciální modely módního návrháře Eymerica Françoise.“ Yves Bonnefont, generální ředitel DS Automobiles

Přehlídka, výstavy, testovací jízdy, program DS podrobně:

Modely E-Tense budou vystaveny na terase Grand Connétable

Terasa Grand Connétable neboli Esplanade du Château je ideálním místem pro přijetí návštěvníků a představení „elektrifikovaného“ programu společnosti DS Automobiles. Po předchozím ročníku, jehož tématem byly prezidentské vozy DS, se letos značka DS zaměřuje na své zapojení do přechodu na nové zdroje energií a prezentuje své nové elektrifikované modely, a to jak sériové, tak závodní:

DS E-Tense FE19, Formule E stáje DS TECHEETAH

DS Automobiles je jedinou francouzskou značkou, která je oficiálním výrobcem FIA nové generace 100% elektrických monopostů. DS E-Tense FE19, který je dílem divize DS Performance, se s týmem DS Techeetah účastní šampionátu ABB FIA Formule E 2018/2019.

DS E-Tense FE19, za jehož volant usedá Jean-Éric Vergne, mistr světa Formule E 2017/2018, a André Lotterer, je vybaven novým motorem o výkonu 250 kW (338 k), který vyvinuli inženýři divize DS Performance.

Vyvinuté technologie již prokázaly svou účinnost. V předvečer jedenáctého závodu letošní sezóny (22. června 2019, E-Prix v Bernu) je DS Techeetah v čele pořadí jezdců a týmů. Díky zkušenostem získaným při závodech bude moci společnosti DS Automobiles nabídnout od roku 2019 plně elektrifikovanou modelovou řadu. Nejprve jde o DS 7 Crossback E-Tense 4×4, následovaný 100% elektrickým modelem DS 3 Crossback E-Tense.

DS 7 Crossback E-Tense 4×4, výkonný hybrid podle DS

DS 7 Crossback E-Tense 4×4, který je v prodeji již několik měsíců, nabízí všechny ingredience stojící za úspěchem modelu DS 7 Crossback, prvního vozu DS druhé generace a je obohacen o nový benzínový plug-in hybridní pohon s vynikajícími výkony: 300 koní, pohon všech 4 kol, točivý moment 450 Nm, emise 31 g CO2/km a rekordně nízká spotřeba paliva 1,4 l/100 km podle nového certifikačního cyklu WLTP. V plně elektrickém režimu „Zéro Emission“ je DS 7 Crossback E-Tense 4×4 schopen ujet 58 kilometrů (norma WLTP).

DS 7 Crossback E-Tense 4×4 nabízí důmyslnou architekturu, prostornost kabiny a objem zavazadlového prostoru je stejná jako u ostatních modelů. Hnací ústrojí zahrnuje benzínový motor o výkonu 200 koní, dva elektromotory o výkonu 80 kW (vepředu a vzadu), automatickou osmistupňovou elektrifikovanou převodovku umístěnou vepředu mezi spalovacím a elektrickým motorem, kompaktní lithium-iontovou baterii o kapacitě 13,2 kWh umístěnou pod sedadly ve 2. řadě a elektrifikovanou zadní nápravu. Verze 4×4 tak nabízí výjimečné výkony.

Baterie vozu DS 7 Crossback E-Tense 4×4 se dobije za 1 hodinu 45 minut přes DS Wallbox. DS 7 Crossback E-Tense 4×4 dokáže díky zkušenostem získaným v závodech Formule E rekuperovat elektrickou energii při zpomalování a brzdění.

DS 3 Crossback E-Tense, nejtechnologičtější 100% elektrické prémiové SUV

Druhý model DS druhé generace DS 3 Crossback, který je ikonou hi-tech stylu, v sobě snoubí moderní technologie a jedinečnou eleganci.

DS 3 Crossback, který je určen do města i na delší cesty, nabízí pozoruhodné technologie: světlomety DS Matrix LED Vision, skryté kliky dveří, které se vysouvají automaticky, plně digitální kokpit… Avantgardní vůz doplňuje bohatá výbava zahrnující mnoho bezpečnostních prvků i podpůrných prvků řízení, útulný komfort a dokonalá akustika.

DS 3 Crossback umožňuje velkou škálu personalizace, nabízí čalounění z tlačené kůže nebo kůže Nappa, látky nebo Alcantary®, volant ručně obšitý kůží, kovové dekorativní prvky s motivem Clou de Paris…

DS 3 Crossback E-Tense, který je v prodeji již několika měsíců, je vybaven výkonným elektromotorem pro dynamický výkon bez kompromisů: dojezd 320 km podle normy WLTP, systém rekuperace energie, který při zpomalování a brzdění získává až 20 % energie, točivý moment 260 Nm, zrychlení z 0 na 50 km/hod. za 3,5 sekundy a z 0 na 100 km/hod. za 9 sekund. K těmto výkonům se nezměněná velikost kabiny a velký požitek z řízení kombinujícího pružnost, dynamiku a ticho.

Elektrický pohon vozu DS 3 Crossback E-Tense tvoří elektromotor 100 kW (136 k), lithium-iontová baterie 50 kWh, systém rekuperace energie při zpomalování a brzdění, zabudované zařízení na dobíjení baterie umožňující všechny typy nabíjení (domácí zásuvka, Wallbox a superrychlé dobíjení až 100 kW ), sériově zabudované vysoce výkonné tepelné čerpadlo zajišťující účinný tepelný komfort v kabině a optimální tepelnou regulaci baterie.

DS 3 Crossback E-Tense se dobije za 5 hodin přes Wallbox 11 kW a na 80 % během 30 minut přes veřejnou stanici pro rychlé nabíjení 100 kW, což znamená průměrných 9 km dojezdu získaných za minutu nabíjení.

Předtím, než ho veřejnost bude za pár měsíců potkávat na cestách, může si jakýkoliv návštěvník přehlídky de Chantilly Arts & Elégance tento nový model vyzkoušet v nádherném prostředí panství Domaine de Chantilly.

DS X E-Tense a dva modely Eymerica Françoise v Concours d’Elégance

DS Automobiles a Eymeric François, kteří společně od roku 2015 oslavují avantgardní charakter a francouzskou eleganci vozů, opět připravili pro návštěvníky v Chantilly překvapení. Pro tento pátý ročník se dvojice, která v přehlídce Concours d’Elegance v roce 2016 zvítězila, rozhodla veřejnost i porotu zelektrizovat a nechat jim okusit cestu do budoucnosti.

Vedle dream caru DS X E-Tense, jenž je vizí značky DS o automobilovém luxusu v roce 2035, se představí dva modely speciálně vyrobené pro tuto akci pařížským módním návrhářem. Ty budou překvapením dne. Zážitek je zaručen, neboť s Eymericem Françoisem to ani jinak nejde! Neváhá doplňovat své modely nečekanými předměty, které miluje, jako jsou jehly, zipy nebo elastické pásky. Eymeric François, který se inspiruje Paříží stejně jako zlatým věkem Hollywoodu, se snaží učinit každou ženu jedinečnou, legendární.

Concours d’Elegance v nádherném prostředí je také příležitostí prohlédnout si DS X E-Tense určený pro budoucnost, kombinující technologii a poezii. Týmy DS čerpaly při tvorbě tohoto vozu inspiraci ve světě budoucího luxusu a opatřily ho technologiemi, které bude ještě třeba dovyvinout, ale kladly důraz i na krásu, lidský přístup, smyslové prožitky a výjimečnost. Představovaly si, jak by chtěli zákazníci žít a prožívat radost z jízdy ve voze DS v roce 2035.

DS X E-Tense má elektrický pohon, který vyvinula DS Performance, divize věnující se v rámci značky DS automobilovému sportu. V interiéru je patrná inspirace francouzskými módními salony, a to například na proplétané kůži, která je dílem sedlářských mistrů DS, nebo na technice využívající peří, kterou vyvinula firma Maison Lemarié. Hodinářská firma BRM zase dodala virtuální hodiny a značka Focal audiovýbavu.

Jde o duální automobil, pro který je typická asymetrie – na jedné straně je kokpit a na druhé luxusní kabina. Snoubí se v něm intenzivní radost z řízení se silným motorem a francouzský životní styl při autonomním řízení.

DS a SM, avantgardní a elegantní historický odkaz

Značka DS by nebyla tím, čím je dnes, bez výjimečného dědictví vozů DS a SM, které poznamenaly 20. století!

Z tohoto důvodu se tohoto setkání mimořádných vozů účastní zhruba 20 původních modelů DS a SM, které zaberou část trávníku v Chantilly, aby oslavily avantgardního ducha, který tyto vozy ztělesňují. Díky neocenitelné pomoci DS Héritage, federace Amicale DS a přidružených klubů Club DS a Club SM tyto klasické modely návštěvníky nadchnou. K vidění budou vozy DS 19, DS 20, DS 21, DS 23, DS Cabriolet, DSpécial… dále modely SM… ty všechny tu budou pro potěšení nadšenců, kteří se budou moci setkat s jejich majiteli.

Butik DS, ideální místo pro nákup suvenýru

Tento 5. ročník přehlídky Chantilly Arts & Elegance se bezpochyby zapíše do historie a pro ty, kteří si chtějí z akce odvézt suvenýr, nabídne butik DS na Esplanade du Château výběr lifestylových produktů, které značka připravila Produkty opírající se o zásadní principy DS Automobiles: francouzské know-how v oblasti luxusu a elegance. Návštěvníci si mohou udělat radost a nakoupit si pro sebe či pro své blízké suvenýr s logem DS.

Datum zveřejnění

27.6.2019

Zdroj informací

DS Automobiles

Výběr jazyka

Oldtimer Messe Tulln 2024

Facebook

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2509 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál