Servind

"Kachnou" do cíle Dakar rally

Vyšlete Citroën 2CV do cíle Dakarské rally. Zapojte se do renovace Kachny pro její velkou cestu. Projekt Duckar je nyní na crowdfundingové platformě DONIO.cz

Praha, 18. července 2023 – Slogan na adresu Kachny neboli Citroënu 2CV „Velmi malý vůz s velkou budoucností“ byl vyřčen před 75 lety. A nyní napíšeme další milník do bohaté historie tohoto auta – pošleme ho zdolat písek, duny a poušť během Dakarské rally. A navíc s čistě dámskou posádkou – Barborou Holickou a Lucií Engovou. Že to takové malé auto nemůže zvládnout? Dokážeme, že zvládne! Málo kdo ví, že právě 2CV bylo postaveno pro francouzské farmáře do terénu.

Na pařížském autosalonu v roce 1948 způsobí Citroën 2CV senzaci! Malé auto, jednoduché a dostupné pro všechny a oproti ostatním značkám – jediné s předním pohonem kol. A je to začátek pomyslné revoluce a jak se ukáže později, i rekordně dlouhé výroby, která bude trvat až do července 1990 a vyrobí se 5 milionů vozů.

„Letos slaví Citroën výročí 75 let od začátku výroby těchto ikonických vozů 2CV, lidově zvaných Kachna. A k tomuto krásnému výroční chceme jedné takové Kachně dopřát další zápis do její bohaté historie a dát jí nový život. Dojet v lednu 2024 do cíle Dakarské rally,“ prozrazuje pilotka Barbora Holická.

Než ale bude moci auto vyrazit do pouště, je před týmem spousta práce. Kachna, na jejíž renovaci se teď na dílně pracuje, je 44 let stará, děravá, rezavá a špinavá, a je třeba ji tedy nejprve technicky připravit na náročnou cestu a nový život.

Fanoušci pojedou s námi – díky crowdfundingu na platformě DONIO.cz se mohou příspěvky zapojit do renovace vozu.

Aktuálně tedy běží crowdfundingový projekt na platformě DONIO pod názvem: „Dejme Kachně nový život - Kachnou do cíle Dakaru. Renovujte s námi Citroën 2CV pro jeho velkou cestu,“ kde se může veřejnost zapojit do renovace výběrem odměny za příspěvkovou částku.

„Sama to nemohu zvládnout. V rámci crowdfundingu bych ráda nabídla fanouškům, aby se mohli podílet i oni na renovaci a přípravě Kačeny. A odměnou jim bude nejen vypsaná odměna za příspěvek, ale i pocit dobrého skutku, když uvidí Kačenu na Dakaru. Díky dobře připravené technice budeme moc natáčet a streamovat videa, aby si to diváci užili co nejvíc,“ vysvětluje Bára Holická.

Zapojit se a přispět na renovaci můžete zde.

Veškerý výtěžek jde na renovaci Kachny, abyste ji pak v lednu mohli sledovat na její cestě pouští.

Datum zveřejnění

18.7.2023

Zdroj informací

Citroën

Výběr jazyka

Oldtimer Messe Tulln 2024

Facebook

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2609 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál