Servind

XIV. ročník Veteran Rallye Kutná Hora proběhne 26. – 27. srpna 2022

XIV. ročník Veteran Rallye Kutná Hora proběhne 26. – 27. srpna 2022

Poslední srpnový víkend se Kutná Hora stane už počtrnácté místem setkání milovníků automobilových veteránů. V sobotu 26. a v neděli 27. srpna 2023 se v nádherných kulisách historického města uskuteční Veteran Rallye Kutná Hora, na niž se přihlásilo několik desítek posádek.

Jako už tradičně se mohou návštěvníci těšit na vozidla vyrobená do roku 1940 i na posádky oblečené v dobových kostýmech. Na diváky čeká defilé notoricky známých i méně rozšířených značek a modelů aut jako Ford T, Rollls-Royce, Bentley, Triumph Dolomite Saloon, Humber, Wanderer, z domácích např. Laurin & Klement, Škoda, Tatra, Aero nebo Praga.

„Jsme moc rádi, že i nad letošním ročníkem převzal záštitu generální ředitel Národního technického muzea pan Karel Ksandr,“ doplňuje za organizátory Mariana Pohlová, ředitelka závodu.

Jak probíhají závody?

V sobotu a v neděli se uskuteční závod do vrchu Kaňk. Protože jsou auta výkonnostně naprosto rozdílná, nevítězí ten nejrychlejší. Jedná o tzv. jízdu pravidelnosti, v níž se snaží závodníci zajet všechna čtyři kola (dvě v sobotu a dvě v neděli) ve stejném čase. Vítězí ten, jehož časy se nejvíce blíží prvnímu zajetému.

Startuje se vždy od 10:00 z Lorecké ulice.

Spanilá jízda po okolí Kutné Hory

I letos proběhne tzv. spanilá jízda, která potěší obyvatele obcí v okolí Kutné Hory. V sobotu 26. srpna se posádky tentokrát vydají do Muzea lidových staveb v Kouřimi. Více informací o Veteran Rallye Kutná Hora 2023 naleznete na www.veterani-kh.cz, na Facebooku a na Instagramu: @veteranykutnahora.

Datum zveřejnění

19.7.2023

Zdroj informací

Veteran Rallye Kutná Hora

Fotogalerie

Výběr jazyka

Oldtimer Messe Tulln 2024

Facebook

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2413 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál