Servind

Vybitá baterie nikdy nepotěší

Vybitá baterie nikdy nepotěší

Problémy s autobaterií jsou zpravidla způsobeny špatnou, resp. žádnou údržbou. Dalšími rizikovými faktory, které výrazně zkracují životnost baterie jsou mráz, dlouhodobé parkování nebo ponechání omylem rozsvícených světel. Nejnovější řada příslušenství společnosti OSRAM pro nabíjení a údržbu autobaterií BATTERYcharge, poskytuje pokročilá řešení pro řidiče ale i servisy.

Udržujte baterii v kondici
Řada inteligentních nabíječek OSRAM BATTERYcharge pomáhá udržovat baterie v kondici. Skládá se z modelů 901, 904, 906 a 908, které mohou nabíjet 6 a 12voltové baterie s kapacitou až 170 Ah a také 24voltové baterie s kapacitou až 70 Ah (model 908). Nabíječky OSRAM nabíjejí jako málokteré na trhu všechny typy baterií, včetně lithium-iontových. Jsou vybaveny záložními funkcemi, které pomáhají chránit baterii před vybitím v zimě nebo při delší odstávce. Nabíječky mají snadno čitelný LCD displej s podsvícením a všechny funkce lze ovládat stisknutím tlačítka. K dispozici je také kabel se svorkami s očky, který lze trvale nainstalovat do vozidla, aby bylo připojení nabíječky rychlejší a snazší. Zařízení jsou dále vybavena bezpečnostní funkcí, která zabraňuje poškození elektrického systému vozu v důsledku připojení opačné polarity.

Nabídka pro profesionály
Společnost OSRAM nabízí rovněž inovativní nabíječky a testery pro dílny a profesionální automobilové techniky. Zařízení pro kontrolu stavu baterie a její nabíjení, která mechanikům umožňují rychle ověřit stav baterie a v případě potřeby ji nabít se skládá z testeru BATTERYtest PRO a inteligentní nabíječky BATTERYcharge PRO.

 


                                                       
Tester baterií OSRAM BATTERYtest PRO umožňuje přesně zkontrolovat stav baterie a elektrických systémů ve vozidlech s 12 a 24voltovou instalací, jako jsou motocykly, osobní, užitkové a nákladní automobily. Při kontrole stavu baterie přístroj ověří také alternátor, startér a uzemnění. Výsledky lze vytisknout pomocí vestavěné termotiskárny nebo přenést do počítače pomocí karty SD. Součástí balení je ochranné pouzdro pro uložení a přepravu zařízení.

OSRAM BATTERYcharge PRO jsou profesionální inteligentní nabíječky vhodné pro širokou škálu 12 a 24voltových autobaterií. Podle potřeb si lze vybrat zařízení PRO 30A, PRO 50A, PRO 60A nebo PRO 100A. Čísla v názvech udávají maximální nabíjecí proud. Řada OSRAM BATTERYcharge PRO je vhodná pro nabíjení olověných i lithiových akumulátorů a akumulátorů ve vozidlech se systémem start-stop. Volba provozního programu nabíječky je na uživateli. Nabíjení proto může být podle potřeby pomalé nebo rychlé. Nové nabíječky jsou ideální nejen pro použití v dílnách, ale také v autosalonech, například pro nabíjení akumulátorů vystavených vozidel. Kromě své primární funkce nabíjení baterií mají přístroje OSRAM BATTERYcharge PRO také možnost provádět testy stavu baterií a alternátorů. Všechna zařízení této řady jsou vybavena přehledným LCD displejem a mají možnost optimalizace stavu baterie. V případě lithiových baterií je nabíjecí cyklus u všech nabíječek BATTERYcharge PRO 7stupňový (kromě PRO 30A, kde je cyklus 8stupňový), zatímco ostatní baterie se nabíjejí v 9stupňovém cyklu (kromě PRO 60A, kde je cyklus 3stupňový). Všechny jednotky mají regulaci nabíjecího proudu. Modely PRO 30A, PRO 50A a PRO 100A jsou malé, lehké a snadno se přenášejí z místa na místo, zatímco větší model PRO 60A je vybaven kolečky a pohodlnou rukojetí.

Datum zveřejnění

19.10.2023

Zdroj informací

OSRAM

Foto: OSRAM

Fotogalerie

Výběr jazyka

Oldtimer Messe Tulln 2024

Facebook

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.3445 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál