Servind

Rychlý a efektivní míchací stroj Axalta Irus Mix

Rychlý a efektivní míchací stroj Axalta Irus Mix

Axalta Coating System, přední světová společnost zabývající se nátěrovými a lakovacími systémy, uvedla na trh první plně automatizované míchací zařízení, které zajišťuje maximální ziskovost a poskytuje udržitelné výhody při lakování v autoopravnách. Tento stroj míchá odstíny rychle, účinně a přesně bez jakéhokoli plýtvání a zcela eliminuje potřebu ručního míchání barev, což výrazně usnadňuje celý proces.

Rychlé a efektivní míchací zařízení Axalta Irus přesně míchá odstíny zcela bez potřeby ručního zásahu. Chytře navržené dózy a automatizované procesy zajišťují přesné dávkování. Využívá zcela nové inovativní obaly Axalta, čímž maximalizuje ziskovost a minimalizuje dopad na životní prostředí, a pomáhá tak zákazníkům v oblasti lakování splnit nebo překročit klíčové obchodní cíle na náročném autoopravárenském trhu.

Axalta Irus Mix završuje jednoduchý tříkrokový proces digitální správy barev Axalta Irus, který zahrnuje: skenování - vyhledávání - míchání. V rámci exkluzivního partnerství se společností Santint, předním světovým výrobcem zařízení, Axalta řídila vznik zařízení Axalta Irus Mix od samého základu návrh konceptu, přes vývoj, design a konstrukci.

„Ve společnosti Axalta jsou inovace ústředním bodem podnikání. Neustále hledáme způsoby, jak zákazníkům pomoci lépe podnikat, umožnit jim pracovat co nejefektivněji a maximalizovat jejich ziskovost. Když jsme uvedli na trh náš digitální proces komplexní správy barev Axalta Irus, tak jsme věděli, že budoucnost tohoto odvětví je v plně automatizovaném míchání barev. Dnes přinášíme tuto technologii, díky níž mohou zákazníci automatizovat a míchat barvy jako nikdy předtím. Axalta Irus Mix doplňuje jednoduchý třístupňový proces správy digitálních barev Axalta Irus, který zahrnuje skenování, vyhledávání a míchání,“ řekl Troy Weaver, senior viceprezident divize Global Refinish, když tuto novou technologii představil v nizozemském Amsterdamu.

Dávkovací pumpy jsou přesné a odolné. Pro vysokorychlostní dávkování se používají 50 ml pístová čerpadla s přímým propojením s váhou. Vždy se začíná největším komponentem. Minimální dávkování je 0,05 g. Trysky se čistí automaticky.

Extrémně rychlé robotické rameno vybírá a třese čerpací jednotkou - pohybuje se vlevo/vpravo a nahoru/dolů. Dopraví čerpací jednotku do dávkovací pozice a během dávkování vybírá další komponent. V rámci denní údržby se každý komponent 2x denně promíchá pro zajištění jeho správné kvality.

Integrovaný stolek poskytuje prostor pro umístění váhy a míchací nádoby. Zařízení se dodává včetně přesné váhy do 7,5 kg s minimální přesností 0,05 g. Celý proces míchání je plně viditelný. Zařízení umožňuje přímou komunikaci se softwarem.

Čtyři klíčové pilíře, na nichž je Axalta Irus Mix založena

Časová výhoda

Axalta Irus Mix je díky své patentované technologii nejrychlejší plně automatizovaný míchací stroj na trhu. Na základě zkoušek společnosti Axalta mohou zákazníci pomocí systému Axalta Irus Mix v oblasti opravárenských nátěrů ušetřit víc než 60 % pracovního času ve srovnání s ručním mícháním a eliminovat časově náročnou práci s mícháním.

Optimalizace práce

Použití zařízení Axalta Irus Mix je velmi jednoduché, takže jej nemusí obsluhovat kvalifikovaný technik. Tento proces tak uvolňuje lakýrníky pro jiné produktivní úkony během míchání barvy.

Snížení množství odpadu

Zařízení je navrženo tak, aby fungovalo s osvědčeným inovativním systémem dóz Axalta Spies Hecker. Není třeba doplňovat nebo přelévat produkt do speciálních nádob. Dózy jsou navíc opatřeny přesnými dávkovacími víčky, které poskytují přesnou barvu bez zbytečného odpadu.

Ohleduplnost k životnímu prostředí

Ergonomické dózy v různých velikostech jsou vyrobeny z 50 % recyklovaného plastu a svým provedením umožňují využít jejich obsah do poslední kapky a tím šetřit náklady. Vzhledem k tomu, že méně často používané komponenty se dodávají v menších dózách, není nutné investovat do zbytečných zásob méně používaných komponent. Axalta Irus Mix šetří čas, zvyšuje produktivitu.

Plně automatické míchací zařízení pro opravy automobilů

Originální dózy Axalta Spies Hecker

Rozměr stroje - výška: 231 cm (potřebné 240 cm), hloubka: 72 cm, šířka: 237 cm (+ přístup na pravé straně).

Celkem maximálně 120 pozic komponent (16 × 1,5 l a 104 × 0,8 l/0,35 l/0,1 l).

Barevná indikace stavu Irus Mix (žlutá = pracuje, červená = chyba, zelená = připraveno).

Non-Atex.

Víc informací

tel.: +420 251 817 493

interaction@interaction.cz

Datum zveřejnění

21.11.2023

Zdroj informací

Interaction

Foto: Interaction

Fotogalerie

Výběr jazyka

Oldtimer Messe Tulln 2024

Facebook

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2531 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál