Servind

Supercars: Lights & Colors

Supercars: Lights & Colors

Stalo se již tradicí, že k obchodním partnerům a přátelům společnosti Servind míří koncem roku originální kalendář Servind. Kalendář v Servindu připravili i pro nastávající rok.

Kultovní devadesátková auta střídají poslední supersporty. V areálech Servindu, přesněji v zázemí logistiky a tréninkových center pro lakování a karosařinu, zapózovaly jedny z nejvýkonnějších vozů světa. To vše bylo doplněno tajemnou noční atmosférou, barevným nasvícením a kouřovou clonou.

„Za kalendářem stojí, stejně jako v minulém roce, fotograf Martin Zeman. V Servindu máme rádi auta a nejvíce ta rychlá a výkonná. Během léta jsme při diskuzích s fotografem došli k myšlence, že v novém kalendáři nesmí chybět opravdu výjimečná auta, se kterými se jen tak často na ulicích nepotkáte. Tohle zadání stoprocentně splňuje na titulní straně zhmotněná Praga Bohema. Pokud zalistujete kalendářem dále, narazíte na Mercedes AMG GT R, Maserati Gran Turismo Trofeo, McLaren 600LT, Lexus RC500 SPORT+, BMW 850i xDrive Cabrio a Lamborghini Huracán EVO,“ říká Tomáš Cafourek, vedoucí marketingu a produktového managementu.

„Stejně jako poutavé vozy, byl zajímavý i proces celého fotografování a jeho zajištění. Již několik týdnů před samotným focením jsme koordinovali zapůjčení vozů, aby se u nás sešly všechny právě v den D. Tím byl pátek 2. září, kdy jsme ráno nakoupili opravdu moc red bullů a coly. Následně jsme řešili transport, přebírání a finální mytí či doleštění všech zdatných sportovců. A v podvečer to pak celé vypuklo. V jeden den se u nás, pod kapotami sedmi vozů, sešlo 4096 poctivých koní a dokonce 4575 N.m. Nejpomalejší auto disponovalo maximálkou 250 km/hod, a to ještě omezenou omezovačem. A nejrychlejší? To to umí pádit rychlostí 328 km/hod, možná i víc. Šanci vyzkoušet to jsme ale toho večera nedostali. Daný den jsme téměř opovrhovali zrychlením „nejslabšího“ kousku 4,7 s z 0 na 100 km/hod. Naopak jsme nechtěli uvěřit a toužili si vyzkoušet pouhých 2,9 s z nuly na sto toho nejsvižnějšího supersportu. Deštivé počasí fotografování moc nepřálo. Naštěstí jsme v exteriérech fotili jen dvě auta. Na ostatní již bylo pod střechou více klidu a času. Pod rouškou tmy, kterou pronikal svit barevných světlometů doprovázený dýmem z dýmovnic, tak do sobotní čtvrté hodiny ráno vznikly parádní fotografie výjimečných vozů. Poděkování patří všem, kteří se na fotografování podíleli a firmám, které nám auta na focení laskavě a beze strachu zapůjčily. Věříme, že nový kalendář se našim příznivcům bude líbit a bude je provázet rokem 2024,“ dodává Tomáš Cafourek.

Datum zveřejnění

22.11.2023

Zdroj informací

Servind

Foto: Servind

Fotogalerie

Výběr jazyka

Oldtimer Messe Tulln 2024

Facebook

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2671 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál