Servind

Čtyři vozy Ferrari v Národním technickém muzeu

Čtyři vozy Ferrari v Národním technickém muzeu

Unikátní výstava vozů Ferrari v Národním technickém muzeu vznikla při příležitosti čtvrtého ročníku soutěže elegance historických vozů Concours d'Elegance na zámku Loučeň 2017 a 70. výročí vzniku slavné italské značky. Vozy Ferrari: Ferrari 330 GT 2+2 (1966), Ferrari 275 GTC (1966), Ferrari 400 Automatic (1976) a Ferrari F 430 Scuderia (2008) budou k vidění v dopravní hale Národního technického muzea pouze od 16. května do 28. května 2017.

Vozy legendární značky se vzpínajícím se koněm ve znaku dočasně doplní expozici jedné z nejcennějších automobilových sbírek na světě, která dokumentuje vývoj oboru na území České republiky, a to nejen automobily domácí výroby, ale i zahraničními vozy, které k nám byly dovezeny a u nás provozovány. Značka Ferrari však spoluvytváří obraz domácího motoristického života až v posledních letech, ve sbírce Národního technického muzea proto nejsou vozy Ferrari zastoupeny a v expozici muzea nejsou vystavovány. To se změní při příležitosti této dvoutýdenní výstavy.

„Tyto automobily u nás před rokem 1989 nikdy nebyly provozovány, půjde tedy o jakési krátkodobé nakouknutí do ciziny, nakouknutí bezpochyby výjimečné a vysoce exkluzívní,” dodal vedoucí oddělení silniční a lodní dopravy Národního technického muzea Petr Kožíšek. Výstava v Národním technickém muzeu dále připomíná, že značka Ferrari v letošním roce slaví 70. výročí založení.

Vozy budou následně vystaveny na čtvrtém ročníku Concours d'Elegance na zámku Loučeň u Mladé Boleslavi. Zde budou právě automobily značky Ferrari hrát prim - podařilo se shromáždit vozy, které představují zajímavý průřez produkcí této automobilky.

Concours d'Elegance se bude opět konat na zámku Loučeň, ležícím zhruba půl hodiny jízdy od Prahy, který je spojený s historií automobilového průmyslu zejména prostřednictvím rodiny Thurn-Taxisů, jíž zámek v minulosti patřil a jež vlastnila na počátku minulého století akcie firmy Laurin & Klement.

Datum zveřejnění

15.5.2017

Zdroj informací

Národní technické muzeum

Výběr jazyka

Facebook

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2411 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál