Servind

Automobilové klenoty v Hostivaři

Automobilové klenoty v Hostivaři

Poslední srpnovou sobotu ozdobí krásné prostředí golfových jamek v Praze Hostivaři nejkrásnější prvorepublikové historické automobily a motocykly. Hostivařský golfový klub, který je pořadatelem akce, přidává ke svým netradičním aktivitám pro širokou veřejnost další unikátní událost. První ročník výstavy Automobilové klenoty bude letos tematicky zaměřen výhradně na vozidla z dob prvního československého státu.

A právě s ohledem na sté výroční první republiky bude celá výstava především o české automobilové výrobě a ukáže návštěvníkům, jaké krásné stroje se na našem území vyráběly. Samostatné expozice budou věnovány českým značkám Aero, Jawa, Laurin & Klement, Praga, Tatra, Škoda, Walter, Wikov a Zbrojovka. Další prostor bude věnován motocyklům a samozřejmě také zahraničním unikátům. Tímto způsobem vznikne unikátní prvorepublikový autosalon, který divákům na jednom místě předvede, jaké klenoty brázdily naše silnice v dobách prezidenta T. G. Masaryka. Automobily na výstavu zapůjčili jak jednotliví sběratelé, tak také majitelé českých muzeí automobilových veteránů, mezi které patří například pan Emil Příhoda z muzea Praga. Z jeho sbírky bude k vidění např. i prezidentská PRAGA GRAND r. v. 1919, kterou používal T. G. Masaryk jako své služební vozidlo.

Elegantní stroje v elegantním prostředí

Pořádání výstavy v golfovém areálu má několik důvodů. Tím nejdůležitějším je krásné prostředí, které zvýrazní krásu vystavovaných vozidel. Exponáty si návštěvníci budou moci prohlížet přímo na zelených travnatých plochách golfového hřiště. Již od počátku má golf a motorismus hodně společného. Díky velkému rozvoji motorismu ve 20. století mohlo dojít také k odpovídajícímu rozvoji golfu – hráč se musel nějak na své hřiště dopravit. V neposlední řadě – pražský areál Golf Hostivař představuje svou polohou velkou výhodu pro návštěvníky – dopraví se sem běžnou městskou hromadnou dopravou a je tak přístupný opravdu každému.

Bohatý doprovodný program pro každého

Do celé akce budou zapojeni také návštěvníci. Například to budou právě oni, kteří budou vybírat ta nejhezčí vozidla. Nebudou ovšem obdivovat pouze automobily a motocykly, připraveno pro ně bude také několik dobových módních přehlídek, swingová hudba, výstava obrazů s motoristickou tematikou, zajímavé přednášky a doprovodný program pro děti. Podvečerní čas pak vyplní koncert sopranistky Markéty Fassati, která je známá z českých i světových operních a koncertních scén. Markéta Fassati je laureátkou několika mezinárodních soutěží, jako například Emmy Destinn Competition (Londýn) nebo Ad honorem Mozart (Praha); kromě mnoha jiných vystoupení také například pěvecky zahajovala slavnostní otevření Českého domu v Londýně během olympijských her.

A když už budeme v golfovém areálu, tak nesmíme zapomenout ani na tento oblíbený sport. Každý, kdo dorazí, bude mít možnost vyzkoušet si golf pod vedením zkušených trenérů. Občerstvení formou pikniku na krásně střiženém golfovém trávníku bude pak už jen symbolickou třešničkou na dortu.

Datum zveřejnění

10.8.2018

Zdroj informací

Automobilvé klenoty 2018

Výběr jazyka

Oldtimer Messe Tulln 2024

Facebook

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2392 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál