Servind

Citroën slaví 100 let expozicí na Legendách

Citroën slaví 100 let expozicí na Legendách

100 let od svého založení si Citroën připomene speciální expozicí na letošní výstavě Legendy v Praze Holešovicích, která se uskuteční 17. - 19. května. Na stánku bude k vidění nejen 10 ikonických modelů Citroën, které ve své době určovaly směr vývoje automobilismu, ale i současné modely značky.

Komfort, potěšení z jízdy a bezpečnost – to vše za přijatelnou cenu. Těchto hodnot se Citroën drží od počátku do současnosti. Každý nový vůz musel následovat trend doby a být vybaven novými technologiemi. Od prvního vozu Type A přes automobilové ikony jako Traction Avant, Type H, DS, 2CV nebo CX, až po současné SUV Citroën C5 Aircross.

Letošní expozici na výstavě Legendy tak Citroën pojal jako připomenutí bohatého dědictví značky. Na stánku Citroën uvidíte v historické části 10 ikonických modelů.

Kromě jiných budou k vidění:

  • TYPE B2 z 1921
  • TRACTION AVANT z 1937
  • 2CV z 1957
  • AMI 6 z 1967
  • MEHARI z 1976
  • HY SAPA z 1968
  • D SPECIAL z 1969
  • SM z 1972

Tuto část expozice doplní 10 panelů, které každý zahrnují období jednoho desetiletí a seznamují návštěvníky s historií značky a jejími významnými milníky.

V části věnované současným modelům bude k vidění nové SUV C5 Aircross, kompaktní SUV C3 Aircross a také 2 vozy (C3, C4 Cactus) limitované edice ORIGINS , která svou speciální doplňkovou výbavou taktéž odkazuje na významné výročí. Zajímavostí pak bude Citroën Family Adventure – nové Berlingo se střešním stanem a kempingovou výbavou.

Kromě vystavených modelů je připravený i lákavý doprovodný program. Každý den odpoledne se bude slavnostně krájet a rozdávat dort s ukrytým překvapením pro jednoho návštěvníka. V neděli ve 12:00 hodin bude hostem tohoto slavnostního okamžiku dlouholetý fanoušek značky Citroën a vynikající moderátor, pan Marek Eben, který již bude mít čerstvé jízdní dojmy z vozu C5 Aircross, který si v průběhu tohoto květnového týdne převezme.

Dále je připravena rallyová dráha 2CV CROSS s populárními „kachnami” na dálkové ovládání, stylové občerstvení v Experience Café a Butik 100 let Citroën, kde budou k dostání reklamní předměty ke 100 letům značky. Pro sběratele modelů připravilo české zastoupení limitovanou edici modelu Citroën HY.

Většina vystavených vozů podnikne v sobotu v 17:00 h a v neděli ve 13:00 h spanilou jízdu po celém areálu výstaviště.

Datum zveřejnění

17.5.2019

Zdroj informací

Citroën

Výběr jazyka

Facebook

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.24 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál