Servind

Peugeot – 210 let historie

Peugeot – 210 let historie

Nejstarší stále aktivní automobilová značka na světě funguje již od 26. září 1810.

Peugeot oslavil 26. září 2020 210 let odvahy, vášně a inovací.

Značka Peugeot a její jízdní kola a automobily vždy převracely zažitá pravidla, od módní revoluce v 19. století až po revoluci mobility.

Za více než dvě století svět zaznamenal mnoho zásadních změn. Náš každodenní život se výrazně změnil i za posledních deset let. Je stále rychlejší, a to hlavně vlivem digitalizace a internetu, ale nejen to, objevily se nové způsoby myšlení a nové možnosti mobility.

Po celou tuto dobu zůstal Peugeot na špici a zároveň se měnil a otevíral nové cesty umožňující přejít k větší škále služeb, nabízet trhům nová inovativní vozidla… a samozřejmě rozvíjet elektrickou mobilitu. K oslavě tohoto výročí připravil Peugeot dvouměsíční program jedinečných slavnostních akcí.

U příležitosti oslav bylo vytvořeno speciální logo věnované 210. výročí značky.

Od 24. srpna do konce roku 2020: spolu s oslavami 210. výročí značky Peugeot proběhne mezinárodní propagační kampaň „2.1.0. Let’s Go“ s výhodnými obchodními a finančními nabídkami určenými pro soukromé zákazníky.

Na září a říjen byl vypracován plán věnovaný sociálním sítím, na nichž bude postupně zveřejněno 13 krátkých filmů připomínajících významné okamžiky značky: Peugeot 205, Le Mans 1993, Peugeot na WRC, Zaměstnanci, Peugeot e-Legend Concept, Pikes Peak, Šarlatáni na Indianapolis 500, Peugeot 404, Armand Peugeot, Peugeot Type 1, Peugeot 401 Eclipse, 6 ocenění COTY, Rallye Dakar.

V průběhu září se v týdnu výročí konaly dvě exkluzivní akce na internetu:

24. září akce vyhrazená dopoledne pro novináře a odpoledne pro síť prodejců,

26. září, v den 210. výročí, byl na platformách značky na Twitteru, Instagramu, Facebooku a Linkedinu vysílán speciální program a byl zde představen exkluzivní film o osobnostech, které formovaly historii značky Peugeot.

26. září veřejnost zvolila nejikoničtějším vozem posledních dvou století Peugeot 508 Peugeot Sport Engineered.

Od 1. září do 30. října činí vstupné muzea Aventure Peugeot v Sochaux pro všechny návštěvníky 1 €.

Od poloviny září je v on-line butiku k dispozici kolekce lifestylových produktů Peugeot věnovaná oslavě 210 let značky. Kolekce „Since 1810“, určená pro fanoušky, je opatřená bílým logem na černém pozadí. Jedná se o nadčasovou kolekci, která zahrnuje kuchyňské předměty, jako je mlýnek na pepř, oděvní kolekce a sada miniatur se dvěma legendárními modely Peugeot. Pro prodejce je k dispozici sada „goodies“ s nápisem „210 years“ určená pro jejich zákazníky (klíčenka, plátěná taška), s černým logem na bílém pozadí.

Od 28. září 2020 probíhá na instagramovém účtu Peugeot Motocycles volba nejikoničtějšího jednostopého vozidla z nabídky 12 historických nebo novějších modelů. Peugeot Motocycles, který funguje od roku 1898, je nejstarším výrobcem dvou a tříkolových dopravních prostředků, který je stále v provozu.

K jeho nejdůležitějším inovacím patří:

  • 1982: první skútr s plastovou karoserií v Evropě,
  • 1996: první sériově vyráběný elektrický skútr Scoot’Elec,
  • 2003: první skútr 125ccm vybavený ABS Elystar 125.

Datum zveřejnění

30.9.2020

Zdroj informací

Peugeot

Fotogalerie

Výběr jazyka

Autoopravář JUNIOR 2024

Facebook

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2255 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál