Servind

106. narozeniny oslavuje Maserati připomínkou minulosti, přítomnosti i budoucnosti značky od A do Z

106. narozeniny oslavuje Maserati připomínkou minulosti, přítomnosti i budoucnosti značky od A do Z

Letos se značka Maserati octla ve světle reflektorů na jevišti světové mobility a vstoupila do nové éry své historie s neohrožeností, kterou má pevně zakořeněnou ve své DNA. Oslavy minulosti a budoucnosti se spojily v jednu.

Dnes, ve výročí svého slavného jména slaví značka Maserati své kořeny a svou více než stoletou historii, a zároveň hledí do budoucnosti. Přesně před 106 lety spojil Alfieri Maserati své síly s bratry Ettorem a Ernestem, aby založili podnik „Alfieri Maserati“ na adrese 1A via de’ Pepoli v srdci Bologně.

„Maserati od A do Z“: vizuální rychle ubíhající cesta obrazů vytvářejících vzrušující příběh o duševní podstatě značky a její neutichající snaze dosáhnout výkonu, inovací a výjimečnosti. Příběh je vyprávěný do zvuku písmen abecedy a vyjmenovává to, čím značka Maserati od svého vzniku je a čím bude v budoucnosti.

„Vytváření naší budoucnosti začíná u našich kořenů,“ zdůrazňuje CEO Maserati Davide Grasso. „Můžeme s hrdostí předvést, že naši současnost vede neohroženost těch, kteří sebevědomě hledí do budoucnosti a nebojí se žádných překážek. Rok 2020 je milníkem, protože značí začátek nové éry naší značky, takže nyní ještě více než kdy dříve musíme být autentičtí a vracet se k časové ose hodnot našeho jména, abychom se plní nezkrotné energie postavili výzvám, které na nás čekají. Pro značku Maserati nastal čas vytvářet budoucnost.“

Film o značce Maserati

Film „Maserati od A do Z“ je oslavou této značky. Zdůrazňuje různé faktory stojící za neohrožeností Maserati. Příběh prokládají jednotlivá písmena abecedy a dokonale reprezentuje minulost, přítomnost a budoucnost značky.

Během 4 minut se ve snímku objeví více než 30 modelů s rozmanitým moderním obsazením vyjadřujícím nadčasového ducha Maserati prostřednictvím obrazů se silným vizuálním dopadem.

Soundtrack tvoří speciální „Maserati Mix“ ikonické skladby The Chase od Giorgia Morodera.

Abeceda Maserati: abeceda neohroženosti

A – Alfieri
B – Bora, Boomerang, Biturbo
C – Customise
D – Design
E – Electrification
F – Fast
G – GranTurismo
H – Heartbeat
I – Innovation
J – Just one Look
K – Keep Dreaming Big
L – (True) Love
M – Made in Modena
N – Nettuno
O – Original
P – Passion
Q – Quattroporte
R – Rebel
S – Sound
T – Trident
U – Unorthodox
V – Visceral
W – Winning in Style
X – Xtravagant
Y – Yours Forever
Z – Zooming into the Future

Maserati S.p.A.

Značka Maserati vyrábí kompletní řadu jedinečných vozů, které jsou na první pohled rozeznatelné díky své výjimečné osobnosti. Jejich styl, technologie a přirozená exkluzivita dokáží uspokojit i zákazníky s nejnáročnějším a nejvytříbenějším vkusem a v automobilovém průmyslu po celém světě jsou vždy dávány za vzor. Jde o automobily s tradicí a každý nový vůz znovu vymezuje design, výkon, pohodlí, eleganci a bezpečnost italských sportovních vozů dostupných na více než sedmdesáti trzích světa. 

Ambasadorem dědictví Maserati je její vlajkový vůz Quattroporte, sportovní sedan Ghibli, který je nyní k dostání i v hybridní verzi a je prvním elektrifikovaným vozem značky s trojzubcem ve znaku, a Levante, první SUV od Maserati. Všechny modely se vyznačují těmi nejkvalitnějšími materiály a výjimečnými technickými řešeními.  Jedná se o kompletní řadu včetně benzínových motorů V6 a V8, 4válcového hybridu a dieselových pohonných jednotek V6 s pohonem zadních nebo všech čtyř kol. Prestiž této řady se nedávno ještě zvýšila představením nové kolekce Trofeo, do které patří modely Ghibli, Quattroporte a Levante s výkonným motorem V8 s 580 koňskými silami. 

Na špičce řady je pak nový supersporotvní vůz MC20 s přelomovým motorem V6 Nettuno a technologiemi vycházejícími z vozů F1, které jsou nyní poprvé dostupné i pro pohonné jednotky standardně vyráběných vozů. V současnosti se vozy Maserati vyrábí ve třech závodech: Ghibli a Quattroporte se vyrábí v závodě Avvocato Giovanni Agnelli Plant (AGAP) v turínském Grugliascu a vůz Levante v turínském závodě Mirafiori. Nový supervůz MC20 se vyrábí v Modeně v historickém závodě Viale Ciro Menotti.

Datum zveřejnění

1.12.2020

Zdroj informací

Fotogalerie

Výběr jazyka

Oldtimer Messe Tulln 2024

Facebook

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2718 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál