Servind

Kultovní VW je poprvé k dispozici také jako miniatura od firmy PLAYMOBIL

Kultovní VW je poprvé k dispozici také jako miniatura od firmy PLAYMOBIL

VW Bulli je poprvé k dispozici také ve formátu modelů PLAYMOBIL (měřítko cca 1:18). Navzdory menším rozměrům jsou všechny jeho detaily zpracovány s mimořádnou pečlivostí. Model vznikl na základě reálné předlohy: kempovacího vozu T1 z roku 1962 ze sbírky oddělení Volkswagen Nutzfahrzeuge Oldtimer (VWNO) v Hannoveru.

Společnost PLAYMOBIL dala modelu prosté označení: Volkswagen T1 Camping Bus. Malí i velcí fanoušci mu však budou bezesporu láskyplně říkat "Playmo Bulli". Aktuálním skvostem na trhu hraček je Camping Bus v kombinaci běžově šedého odstínu a červené barvy pečetního vosku. Výrobce modelů ze Zirndorfu zmenšil legendární kempovací vůz ve spolupráci se společností Volkswagen Zubehör GmbH a značkou Volkswagen Užitkové vozy z Hannoveru, a to s mimořádným zalíbením v detailech. Předlohou pro model přitom byl opravdový vůz: T1 Camping Bus "Henrik the Red" z roku 1962, který je součástí sbírky značky Volkswagen Užitkové vozy. I ve zmenšeném modelu jsou sedadla uvnitř sklopná. Funkční je také stůl spolu se skříněmi. V nich jsou dokonce uloženy potraviny a další potřeby pro kempování. Za víkem motorového prostoru je dobře rozpoznatelný agregát, sloužící k pohonu - tím je samozřejmě klasický čtyřválcový "boxer".

PLAYMOBIL Bulli způsobil mezi fanoušky velké pozdvižení, což dokládá velký počet příspěvků na sociálních sítích. Mnoho fanoušků na celém světě se na fotografiích i ve videích pochlubilo svým novým úlovkem hned po jeho premiéře. A v nesčetných příspěvcích sdílejí své nadšení.

Koho pak při montáži modelu a hraní přepadne touha po dálkách nebo sní o tom, že by se vydal se svým vozem "Playmo Bulli" na dobrodružnou cestu, ten má nyní i v reálném světě příležitost k tomu, aby si svůj sen splnil. Od organizační jednotky Volkswagen Nutzfahrzeuge Oldtimer (VWNO) si totiž může pronajmout originály. Na výběr je velký počet vozů VW Bus téměř všech generací, za jejichž volantem je možné prožívat životní styl "Bulli".

Porovnání rozměrů:

Originální T1 Camping Bus:

Vnější délka: 428 cm
Vnější šířka: 175 cm
Vnější výška (se střešním nosičem): 220 cm

T1 Camping Bus PLAYMOBIL:

Vnější délka: 25 cm
Vnější šířka: 11 cm
Vnější výška (se střešním nosičem): 13 cm

Pronájem vozů Bulli: Veškeré informace o pronájmu historických vozů Bulli naleznete zde.

Volkswagen Užitkové vozy

"We transport success, freedom and future." Značka Volkswagen Užitkové vozy jako vedoucí výrobce lehkých užitkových vozů zásadním a trvale udržitelným způsobem utváří přepravu zboží i osob a poskytování služeb. Naše vozidla přepravují stavební dělníky, rodiny a dobrodruhy, pečivo, balíky nebo surfovací prkna. Každý den pomáhají bezpočtu lidí na celém světě odvádět dobrou práci, slouží jako mobilní servisní dílny a dopravují lékaře záchranné služby a policisty na místo nasazení. Celkem 24 000 zaměstnanců vyrábí v závodech Hannover (D), Poznań (PL), Września (PL) a Pacheco (ARG) modelové řady Transporter, Caddy, Crafter a Amarok a od roku 2022 k nim přibude ID. BUZZ - výhradně elektricky poháněná verze naší ikony, modelu Bulli.

Volkswagen Užitkové vozy je navíc v koncernu Volkswagen vůdčí značkou pro autonomní jízdu a poskytování mobility a přepravy jako služby (MaaS - Mobility as a Service; TaaS - Transport as a Service) - tedy oblasti, v nichž utváříme mobilitu budoucnosti. Tak udržujeme v pohybu celou společnost a plníme její požadavky na čistou, inteligentní a trvale udržitelnou mobilitu. Volkswagen Užitkové vozy tím naplňuje motto své značky: Přepravujeme úspěch, svobodu a budoucnost.

Datum zveřejnění

19.4.2021

Zdroj informací

Porsche Česká republika s.r.o.

Fotogalerie

Výběr jazyka

Autoopravář JUNIOR 2024

Facebook

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.4215 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál