Servind

ŠKODA Classic Tour s rekordní účastí

ŠKODA Classic Tour s rekordní účastí

Na start osmého ročníku ŠKODA Classic Tour, jízdy zaměstnanců automobilky ŠKODA s jejich historickými vozy a youngtimery se v sobotu 4. 9. postavilo rekordních 170 automobilů nejrůznějších značek. Účastníci si během 120 km dlouhé jízdy připomněli i dvě velká jubilea: 30 let od vstupu do koncernu Volkswagen a 120 let aktivit české značky na poli motorsportu.

Zaměstnanci ze závodů ŠKODA AUTO v Mladé Boleslavi, Vrchlabí i Kvasin se svými rodinnými příslušníky vytvořili dosud nejpočetnější startovní pole v osmileté historii ŠKODA Classic Tour. V sobotu 4. září projelo startem 170 posádek s vozy nejrůznějších značek, vyrobenými do roku 1993. Vedle početně dominujících škodovek tak byly k vidění mercedesy, porsche, tatry, ale i velorex či delorean.

Před ŠKODA Muzeem účastníky přivítali předseda představenstva ŠKODA AUTO Thomas Schäfer a předseda dozorčí rady automobilky Murat Aksel. Trasa jízdy vedla do výrobního závodu automobilky v Mladé Boleslavi i na nekrásnější místa Českého ráje. Připraveny byly i tři „erzety“ pro jízdu pravidelnosti, na nichž se měřily odchylky od předepsaného času na 0,01 s – podobně jako u nejnáročnějších veteránských závodů. Na všechny posádky čekaly fotopointy v podobě soutěžního speciálu ŠKODA FABIA Rally2 evo a legendárního kupé ŠKODA 130 RS, které byly připomínkou úspěchů během 120 let angažmá firmy na poli motorsportu. Dalším významným výročím, které si účastníci připomněli, je 30 let od momentu, kdy se stala automobilka ŠKODA součástí koncernu Volkswagen v roce 1991. Celkovým vítězem 8. ročníku ŠKODA Classic Tour se stal Zdeněk Vích s vozem Ford Mustang z roku 1966. O výhru ale této akci nešlo, mnohem více si účastníci užili pohodovou atmosféru a setkání s kolegy, kteří mají stejné nadšení pro automobilovou historii.

První ročník jízdy ŠKODA Classic Tour se uskutečnil v roce 2014, na start se tehdy postavilo 70 vozidel.

Datum zveřejnění

7.9.2021

Zdroj informací

ŠKODA AUTO a.s.

Fotogalerie

Výběr jazyka

Autoopravář JUNIOR 2024

Facebook

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2719 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál