Servind

Concorso d'Eleganza Villa d'Este 2021 se letos koná jako exkluzivní speciální edice

Concorso d'Eleganza Villa d'Este 2021 se letos koná jako exkluzivní speciální edice

Nejexkluzivnější edice Concorso d ́Eleganza Villa d'Este se koná v Cernobbiu na břehu jezera Como v areálu Villa d'Este od 1. do 3. října 2021. Charakteristickým znakem této přehlídky elegance je vášeň pro elegantní karoserie a nadčasově krásný design. Z organizačních důvodů a vzhledem k omezením z důvodu opatření proti šíření nemoci covid-19 se v roce 2021 nekoná veřejná akce v parku Villa Erba a Concorso di Motociclette.

Pořadatelé prosí o pochopení v souvislosti s neobvyklou podobou letošní akce a umožní věrné veřejnosti sledovat legendární přehlídku vozů v sobotu 2. října 2021 od 14.00 do 16.00 hodin v živém přenosu zde.

Jeff Koons na prezentaci THE 8X JEFF KOONS poskytne první informace o svém projektu s BMW, kterým je limitovaná edice M850i xDrive Gran Coupé. Výsledek této spolupráce ztělesňuje preciznost, rafinovanost i řemeslnou zručnost a dokonale ladí s atmosférou renesančního sídla na břehu jezera Como. Jeff Koons se připojí společně s šéfdesignérem BMW Group Adrianem van Hooydonkem, aby pohovořili o spojení mezi uměním a mobilitou, inspirací a kreativitou a o interakci mezi těmito různými oblastmi.

Šéf BMW Group Classic Helmut Käs letos přebírá předsednictví Concorso d ́Eleganza Villa d'Este od Ulricha Kniepse, který tuto prestižní událost vedl v letech 2014 až 2020 a který bude přítomen i letos. Na letošním ročníku Concorso d ́Eleganza se představí přibližně 50 exkluzivně vybraných historických vozů rozdělených do následujících osmi tříd:

Třída A – Styl dvacátého století: Od cestovního torpéda po dravý roadster

Třída B – Rozvíjení tématu: Prostor, tempo a ladnost

Třída C – Showroom Showdown: Britsko-německý souboj o vrcholný luxus

Třída D – Granturismo all ́Italiana: Hledání nejlepšího receptu na správné GT

Třída E – Big Band od 40. do fantastických 80. let: Pět desetiletí vytrvalostních závodů

Třída F – Vášeň pro dokonalost: Oslava 90 let Pininfariny

Třída G – Zrození superauta: Latinský styl

Třída H – Nová generace: Hyperautomobily 90. let

Kromě vozů v těchto třídách se zúčastněné koncepční vozy a prototypy postarají mimořádnost celé akce. Pět jedinečných vizionářských speciálů se poprvé představí vedle sebe v rámci unikátní přehlídky.

BMW Group bude na této akci prezentovat svůj průkopnický koncept udržitelné mobility BMW i Vision Circular. Koncepční vůz byl důsledně navržen na základě principů cirkulární ekonomiky. Cílem je dosáhnout stoprocentního využití recyklovaných materiálů a stoprocentní recyklovatelnosti. BMW Group prostřednictvím tohoto konceptu ukazuje svůj cíl stát se nejúspěšnějším a nejudržitelnějším výrobcem prémiových vozů pro individuální mobilitu. BMW i Vision Circular také ukazuje, že prémiový přístup nemusí být v rozporu s udržitelností.

Celosvětový debut vozu Rolls-Royce Boat Tail v Mozaikové zahradě Villy d ́Este nepochybně vyvolá senzaci. Jedná se o vyvrcholení čtyřletého projektu stavby zakázkového vozu objednaného třemi neobvyklými klienty značky Rolls-Royce. Pro každého z nich byl navržen osobní automobil nejvyšší kvality. Kabriolet má délku 5,80 m a s dlouhou zádí je navržený jako jachta s cílem poskytnout dokonalý doprovod při cestě po pohádkově klikaté silnici na břehu jezera Como.

Program letošní přehlídky Concorso d ́Eleganza bude definován nejen výstavou zúčastněných vozů a jejich vytříbenou estetikou, ale také korunovací na základě hodnocení odborné poroty v disciplínách elegance a technika. Vítězové Coppa d ́Oro Villa d ́Este převezmou svá ocenění v sobotu a v neděli budou vyhlášeni vítězové jednotlivých tříd vozidel, cena za design Concorso d ́Eleganza a cena Best of Show pro celkového vítěze všech tříd.

I letos bychom rádi poděkovali našim věrným partnerům A. Lange & Söhne a Vranken Pommery, kteří nás provázejí již mnoho let.

Snímky a videa z Concorso d ́Eleganza Villa d ́Este 2021 si můžete od 2. října prohlédnout zde.

Datum zveřejnění

29.9.2021

Zdroj informací

BMW

Výběr jazyka

Autoopravář JUNIOR 2024

Facebook

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2612 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál