Servind

Legendy 2022 - motoristická slavnost

Legendy 2022 - motoristická slavnost

Po třech letech se automobilová slavnost Legendy opět uskuteční 28.- 29. května 2022 na výstavišti Praha - Holešovice. Legendy jsou prestižní automobilovou slavností s mnohaletou historií. Svým rozsahem nemají v České republice obdobu. Legendy jsou svátkem pro fanoušky zajímavých vozidel. Návštěvníci mohou obdivovat vozy od historických po současné. Návštěvníci budou moci obdivovat nádherné vozy a motocykly všech druhů a stáří.

Ročník 2022 bude plný nových a zajímavých vozů a motocyklů. Hlavním partnerem slavnosti jsou čerpací stanice Shell, které přivezou monopost Ferrari F1 a další zajímavé aktivity. Nově budou probíhat testovací jízdy vozů Škoda a Hyundai.

Oslaví 75 let Ferrari velkou přehlídkou a představí unikátní supersporty v Shell Pavilonu rychlosti. Shell Pavilon rychlosti představí unikátní supersporty Pagani Huayra, Lamborghini Essenza, McLaren P1, Maserati MC12 a dalších 20 vozů. Pavilon Ferrari přinese přehlídku vozů Ferrari od historiků po současnost. Na slavnosti Legendy si značka připomíná 75 let své působnosti. Největšími hvězdami budou vozy LaFerrari a SP1, unikátní stroje ze soukromé sbírky.

Klubové a závodní louky přinášejí přes 600 exponátů, které se běžně nevidí. Návštěvníci se mohou těšit na přehlídky vozů Lancia, Land Rover, Alfa Romeo, Fiat a mnoha klubů. Expozice amerických vozů bude pojata od historických vozů po současné unikáty a velké stroje. Automobilky přivezou novinky a mnoho premiér. Škoda Auto představí Enyaq iV Coupe spolu s celou výrobní řadou a velkou přehlídkou historických vozidel.

Ford AMB přiváží nový Focus a Ranger. Subaru představí novou elektrickou Soltteru. Hyundai přiváží několik premiér, dodávku Staria a několik novinek s označením N. Novinky také přivezou Land Rover a Jaguar. Nově se představí automobilka MG, která vstupuje na český trh. Kia předvede aktuální modely. Největší expozici bude mít tradičně Mercedes-Benz s mnoha novinkami, historickými vozy a velkou přehlídkou divize AMG.

V sekci motocyklů se představí značky Indian, Zero, Aprilia, Piagio, Vespa, Moto Guzzi, Segway, TGB, Linhai a Access.

Součástí velké přehlídky jsou rozhovory se zajímavými osobnostmi motoristického světa. Pozvání přijali Ondřej Klymčiw, Martin Macík, stáj Buggyra, Dominik Střítecký, Richard Chlad, Radim Passer, Filip Turek, Vojta Štajf, Tomáš Ouředníček a mnoho dalších.

„Každý má svou Legendu! Proto jsem slavnost kdysi nazval Legendy. Pro mladého návštěvníka je legendární automobil Bugatti Veyron, pro staršího návštěvníka jsou to vozy z dětství. Na Legendách si každý najde svou legendu. Pro rok 2022 jsem připravil velký dárek pro mladé návštěvníky a rodiny. Děti a mládež do 18 let v doprovodu dospělého mají vstup zdarma. Věřím, že tento dárek přispěje k popularizaci techniky, designu a vášně pro čtyři kola. Věřím, že tatínkové a dědečci budou skvělými průvodci a nadchnou své syny a dcery. Vždyť automobily a motocykly nám dávají svobodu! Svobodu, kterou chceme a která nám umožňuje zažívat nádherné okamžiky svého života,” říká ředitel slavnosti Legendy Lubor Kos.

Praktické informace:

- vstupenky je možné koupit na slavnosti 600 Kč/400 Kč

- vstup spodní branou ze Stromovky

- sobota 9:00 - 20:00, neděle 9:00 - 17:00

- kvůli parkování v oblasti Holešovic doporučujeme k dopravě na slavnost používat MHD

- děti a mládež ve věku 6 až 18 let mají vstup zdarma v doprovodu dospělého (1 dospělý + 3 děti)

- vstupenky z let 2020 a 2021 jsou platné pro rok 2022

- doporučený dress code slavnosti: smart casual

- aktuální informace na www.Legendy.cz

Datum zveřejnění

20.05.2022

Zdroj informací

Legendy

Foto: Legendy

Fotogalerie

Výběr jazyka

Facebook

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2718 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál