Servind

Auta ve všech podobách na Prague Car Festivalu

Auta ve všech podobách na Prague Car Festivalu

Loni poprvé se výstavy BSR Tuning Expo, Racing Expo a Glasurit Classic Expo představily pod společným názvem Prague Car Festival. Spojením do jednoho celku vznikla na ploše 30 000 m2 a s více než 800 exponáty nejrozsáhlejší motoristická výstava v České republice. Množství opravdových lahůdek znovu nabídne ve dnech 29. a 30. října.

 

BSR Tuning Expo

Pro milovníky upravených automobilů bude BSR Tuning Expo opět vrcholem sezony. Představí se zde špička z české i evropské scény a návštěvníci se potkají jak s majiteli těchto skvostů, tak se zástupci renomovaných úpravářských značek, prodejci dílů a doplňků pro zvýšení výkonu nebo zlepšení jízdních vlastností. Návštěvníci zde najdou převážně soukromé automobily z mnoha evropských zemí. Součástí programu jsou zajímavé diskuze s majiteli aut a firem nebo vyhlášení soutěže Tvář BSR Tuning Expo. Návštěvníci si také mohou vyzkoušet rozsáhlou game zónu nebo bohatý venkovní program.

Podrobnější informace jsou k dispozici na facebooku a na webu BSR Tuning Expo.

Racing Expo

Nejrozsáhlejší expozicí Racing Expa bude unikátní prezentace největšího českého závodního týmu Buggyra. Budou zde k vidění závodní tahače, dakarský speciál, vůz NASCAR, Lamborghini Huracán a další. Výstava nabídne vedle špičkových závodních automobilů a motocyklů také setkání s mnoha zajímavými osobnostmi ze světa motorsportu. Mezi návštěvníky přijdou Tomáš Enge, Jan Kopecký, Lukáš Pešek, Libor Podmol a mnozí další. Besedy a autogramiády budou probíhat po celý víkend.

Velkou událostí sobotního programu bude oficiální jmenování Elišky Junkové do Síně slávy FIVA (Mezinárodní federace historických automobilů). Generální sekretář Gian Mario Mollar ho předá do rukou vnučky slavné české závodnice Markéty Šonkové a vnuka Jiřího Junka.

Následovat bude předání ocenění Legenda motorsportu. Díky tomu se návštěvníci setkají například s Miroslavem Adámkem, Oldřichem Horsákem, Jiřím Churavým, Alešem Drymlem a dalšími.

Více informací najdete na facebooku a na Racing Expo. 

Glasurit Classic Expo

Příznivci historických vozidel se mohou těšit na Glasurit Classic Expo. Na výstavě budou zastoupeny kluby mnoha značek, špičkové historické modely ze soukromých sbírek i expozice významných firem z oboru. Po oba víkendové dny bude probíhat diskuzní program ve stylovém retro duchu a v neděli si přijdou na své milovníci aukce historických automobilů a motocyklů.

Tři automobily z českých sbírek se letos zúčastnily prestižního závodu Le Mans Classic. Všechny tři – Škoda Sport, Aero Minor Sport a Talbot Lago – můžete obdivovat v expozici Glasuritu. Kromě toho také zajímavou sestavu historických závodních vozů, například formule MTX, Delta či Mondial nebo MTX 2-01 BMW.

Pravidelné informace jsou uveřejňované na facebooku a Classic Expo.

Venkovní plocha

Živo bude i na venkovní výstavní ploše. Tam se představí nejmladší závodníci na dvou kolech pod vedením Lukáše Peška. Děti se mohou bezpečně svézt v opravdové závodní motokáře. Jejich vrstevníci jim předvedou, jak na to. Především pro dospělé jsou určeny zážitkové jízdy se supersporty i testovací jízdy nových modelů automobilů. Po oba výstavní dny se zde konají také srazy, v sobotu se zaměřením na tuning a v neděli na sportovní a historické automobily.

Kompletní informace najdete pohromadě na   Prague Car Festival a na sociálních sítích.

Datum zveřejnění

14.10.2022

Zdroj informací

Prague Car Festival

Foto: Prague Car Festival

Fotogalerie

Výběr jazyka

Facebook

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2618 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál