Servind

Zlaté setkání v Sosnové

Zlaté setkání v Sosnové

O uplynulém víkendu se na Autodromu v Sosnové uskutečnilo tradiční Setkání mistrů. Vojtěch Štajf se po delší době vrátil za volant svého soutěžního vozu Toyota Celica GT-Four ST165 a ve velkém finále dokázal těsně zvítězit v kategorii historických vozů.

Tradiční akce uspořádaná především pro pobavení fanoušků motorsportu na okruhu Drivíng Camp Autodrom Sosnová přivítala v pátek všechny účastníky vydatnými dešťovými srážkami. Oproti minulým ročníkům došlo k dalšímu rozšíření startovního pole o jezdce startující v jiných disciplínách automobilového sportu, a to zejména proto, že modernizovaný okruh v Sosnové nabídnul nový asfaltový povrch v místech původně využívaných pro rallyecross. A zatímco v pátek připravilo deštivé počasí pro účastníky doslova nehostinné podmínky, v sobotu se karta obrátila a zcela diváky zaplněné tribuny okruhu v Sosnové dotvářely se slunečním svitem skvělou sportovní atmosféru celé akce.

Vojtěch Štajf přijel do Sosnové s cílem nejen pobavit všechny přihlížející diváky, ale také vývojově posunout svůj soutěžní vůz pro sezónu 2023 Toyota Celica GT-Four ST165. Právě rozdílné klimatické podmínky umožnily týmu ACCR Racing21 prověřit nastavení podvozku vozu pro mokrý i osychající povrch tratě. Ve všech sobotních závodních jízdách sváděl Vojtěch Štajf v kategorii historických vozů velmi těsné souboje se zkušeným jezdcem Jiřím Navrátilem. A právě poslední finálová jízda mezi oběma matadory o vítězství kategorii byla ozdobou celého soutěžního odpoledne. Vojtěch Štajf nakonec v součtu časů zvítězil s náskokem necelé jedné sekundy a odvezl si z letošního Setkání mistrů zlatý pohár.

„Pro mě bylo letošní Setkání mistrů hodně příjemnou akcí a doufám, že jsem svým dílem přispěl k divácké atraktivitě celé akce. Po úspěšném reprezentačním startu na FIA Motosport Games jsme se s týmem vrátili k práci na naší Toyotě Celica. Sezóna 2023 se blíží a naším cílem je nastoupit s tímto speciálem do soutěží s odpovídající výkonností jak v oblasti technických parametrů, tak ve spolehlivosti,“ poodhalil budoucí plány týmu Vojtěch Štajf a dodal: „Do Sosnové jsme přijeli s novou sadou tlumičů a jsem moc rád, že se tady naskytla možnost ji vyzkoušet v různých podmínkách. Po úvodní nelehké době během letošního jara jsme se s tímto autem vývojově posunuli o velký kus dopředu. Celica GT-Four mě začíná za volantem hodně bavit a konečně i na dnešním výsledku to bylo znát. Velmi se těším na příští sezónu, ale teď jsem už myšlenkami na blížícím se Pražském Rallysprintu. Chystám totiž pro toto tradiční strahovské loučení se sezónou velké překvapení a zároveň splnění jednoho ze svých snů. Už brzy vše prozradím.“

Dalším startem týmu ACCR Racing21 bude XXVII. TipCars PRAŽSKÝ RALLYSPRINT v sobotu, dne 26.11. 2022.

Datum zveřejnění

8.11.2022

Zdroj informací

Racing 21

Fotogalerie

Výběr jazyka

Facebook

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2777 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál