Servind

Exkluzivní model legendární Slovenské strely

Exkluzivní model legendární Slovenské strely

Český výrobce precizních sběratelských modelů KADEN představil na sklonku roku opravdový unikát. Exkluzivní stokusovou číslovanou edici legendárního vlaku Slovenská strela.

Motorový vůz, vyrobený v polovině 30. let 20. století v kopřivnické Tatře, je jedinečným důkazem úrovně československého meziválečného průmyslu. Vlak, který dodnes udivuje svým designem i konstrukcí, byl uveden do provozu 13. července 1936. Pojmenování Slovenská strela získal díky nasazení na trati Praha – Bratislava, kterou urazil za čtyři hodiny a 50 minut. Ve své době to byl nejrychlejší spoj, který jezdil po československých kolejích. Byl vyroben v počtu dvou kusů, do dnešních dní se však zachoval jen jeden. Ten byl po náročném restaurování umístěn ve speciálně zřízeném pavilonu v Muzeu nákladních automobilů Tatra v Kopřivnici.

Exkluzivní číslovaný model v měřítku 1:43 bude vyroben v počtu pouhých 100 kusů. Jeho rozměry jsou skutečně úctyhodné: vlak je dlouhý 576 mm, podstavec z ořechového dřeva, na kterém je umístěn, měří 700 mm. Působivé osvětlení podtrhuje výjimečnost modelu. Všech 460 do detailu propracovaných dílů bylo ručně vyrobeno v České republice.

Model vyrábí společnost KADEN na objednávku, vždy pro konkrétního zákazníka.

Datum zveřejnění

15.12.2022

Zdroj informací

KADEN

Fotogalerie

Výběr jazyka

Autoopravář JUNIOR 2024

Facebook

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2549 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál