Servind

PUMA slaví 75. výročí založení a bohatou historii v motorsportu

PUMA slaví 75. výročí založení a bohatou historii v motorsportu

Globální značka PUMA otevřela letošní sezónu Formule 1 mimořádnou panelovou diskusí v Bahrajnu. Diskutovalo se na ní o tom, jak důležité jsou při výrobě sportovních oděvů inovace. První ze série akcí u příležitosti 75. výročí založení značky PUMA připomenula také historii jejích úspěchů při zvyšování kultury motorsportu.

PUMA byla založena v roce 1948 a od samého začátku byla hybnou silou inovací a posouvala hranice možného, pokud jde o užitné vlastnosti, funkčnost a design sportovního oblečení. Bohatá historie značky PUMA v oblasti motorsportu sahá až do roku 2001, kdy se JORDAN GRAND PRIX stal prvním závodním týmem Formule 1, který PUMA zásobovala oděvy a obuví. Od té doby pak značka spolupracovala s největšími postavami tohoto sportu, včetně Michaela Schumachera a Lewise Hamiltona, a vyráběla špičkové produkty pro nejlepší týmy, jako jsou Mercedes-AMG Petronas F1, Scuderia Ferrari a Red Bull Racing.

Panelovou diskusi 1. března v Bahrajnu moderovala Noemi de Miguel, sportovní novinářka a televizní moderátorka kanálu DAZN. Spolu s experty – Thomasem Josnikem (globálním ředitelem PUMA pro motorsport), Mickem Schumacherem (záložním jezdcem týmu Mercedes-AMG Petronas F1), Gregorem Huebnerem (senior marketingovým manažerem PUMA pro motorsport) a Mauriziem Siccem (konzultantem značky PUMA pro oblečení pro motoristické závody) – připomněla zásadní okamžiky historie značky PUMA v oblasti motorsportu. V diskusi potom účastníci hovořili o produktech značky pro závody v různých období a o tom, jaká je současná pozice motorsportu.

Nejnovější závodní obuv značky, SPEEDCAT PRO, navrhla PUMA se zřetelem k maximální funkčnosti a podpoře jezdců na trati. Boty SPEEDCAT PRO zosobňují řadu let inovací a vývoje nových technologií a jsou vyrobeny z nejmodernějších materiálů. Jejich svršek a podšívku tvoří lehké tkaniny, díky nimž jsou rychlé, pohodlné a samozřejmě také odolné vůči vzplanutí. Pro dosažení absolutní kontroly nad pedály jsou SPEEDCAT PRO vybaveny nízko profilovou gumovou podrážkou. Klínek z elastomerního polymeru EVA zaručuje pohodlné nošení a celý model odlehčuje a zrychluje. SPEEDCAT PRO byly zkonstruovány v souladu s nejnovějšími homologačními předpisy FIA pro bezpečnostní vybavení (FIA Standard 8856-2018), které závodníkům při závodech zaručují nejvyšší možnou ochranu. Kromě toho SPEEDCAT PRO obsahují také několik designových prvků, které vzdávají hold závodnímu odkazu značky PUMA.

„PUMA je hrdá na to, že letos slaví 75. výročí svého založení a také na naši významnou stopu v odvětví motorsportu," řekl Thomas Josnik, globální ředitel společnosti PUMA pro motorsport. „Inovace, rychlost a technologie byly vždy základem všeho, co děláme, a tato akce je poctou našemu odhodlání posouvat v této oblasti hranice a být hnacím motorem změn."

Diskuse v Bahrajnu byla první poutavou akcí v letošním roce oslav 75 let minulosti, přítomnosti a budoucnosti značky PUMA v motorsportu. Prokázala závazek značky ke zlepšování a inovacím závodního oblečení.

Datum zveřejnění

9.3.2023

Zdroj informací

PUMA

Fotogalerie

Výběr jazyka

Facebook

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2628 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál