Servind

Rodina vozů Alpine se znovu setkává v Dieppe, aby oslavila 50. výročí svého titulu v rallye

Rodina vozů Alpine se znovu setkává v Dieppe, aby oslavila 50. výročí svého titulu v rallye

Alpine spojuje síly se sdružením Association Initiative Dieppe Évènements Alpine (IDÉA), které zorganizovalo akci, na níž se v květnu 2022 sešlo více než 1100 vozů Alpine, aby se 19., 20. a 21. května 2023 v Dieppe opět sešla celá rodina Alpine. Na trávnících na nábřeží se majitelé vozů Alpine a sportovních vozů vyráběných v Dieppe, nadšenci značky i obyvatelé a návštěvníci regionu Dieppe opět zúčastní tohoto setkání, které oslaví titul mistra světa v rallye, který Alpine získala v roce 1973.

V tomto roce Alpine získala titul výrobců, když porazila svého soupeře o 63 bodů a rozdrtila konkurenci s celkovým počtem 143 bodů, které získali jezdci s vozy Alpine A110 1800. V hodnocení jezdců skončily posádky Jean-Luc Thérier a Jean-Pierre Nicolas na prvním a druhém místě se ziskem 96 a 95 bodů, což je více než dvojnásobek bodů dvojice na třetím místě.

Víkend plný emocí a aktivit

Tento prodloužený víkend umožní fanouškům značky proniknout do historie Alpine a jejích vítězství v rallye. V pátek bude tato akce zahájen v 9.30 hodin oficiálním otevřením Alpine passion village. Ta přivítá řadu vystavovatelů a dočasné muzeum věnované tomuto legendárnímu příběhu. Veřejnosti bude k vidění více než 20 vozů, díky nimž se značka Alpine stala od 60. let minulého století až do současnosti pojmem v rallye, včetně hvězd rallye z roku 1973. Kromě toho se majitelé historických i nových vozů Alpine vydají na místních silnicích do rychlostních zkoušek během dvou rallye na tratích připravených pro tuto příležitost. V sobotu osobnosti a představitelé značky zahájí spolu s veřejností další část akce a zúčastní se velkolepé přehlídky, kde budou vozy Alpine Rally v centru pozornosti.

Stejně jako v případě akce v květnu 2022 se budou moci fanoušci a majitelé vozů Alpine, kteří se vydají na cestu, zúčastnit průvodu, který se uskuteční v neděli v ulicích města, a v průběhu akce je čeká mnoho dalších překvapení.

Datum zveřejnění

27.3.2023

Zdroj informací

Alpine

Výběr jazyka

Facebook

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2779 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál