Servind

Driving Camp Sosnová opět přivítá závodní veterány

Driving Camp Sosnová opět přivítá závodní veterány

Po loňském úspěšném prvním ročníku akce Sosnová Classic se letos o víkendu 13. – 14. května opět uskuteční festival rychlosti na Driving Campu v Sosnové, Sosnová Classic 2023.

„V loňském roce se na okruhu představilo přes 200 historických závodních vozů, které se návštěvníkům předvedly nejen ve statických expozicích, ale hlavně v plné rychlosti na závodní trati. Unikátní bylo představení speciálů společnosti Metalex, Tatra nebo Škoda Motorsport. V letošním roce jsme se rozhodli pozvat i závodní motocykly,“ představuje novinku Pavel Dušánek, ředitel Driving Campu v Sosnové.

Letošní ročník je zároveň koncipován jako sraz vozidel a motocyklů Laurin & Klement. Partnerem letošního ročníku se totiž stala také Škoda Auto, a.s., diváci se tedy mohou těšit i na klenoty z firemního Škoda Muzea. Zároveň s nimi se v Sosnové představí téměř 30 závodních vozů Škoda od roku 1949 až do roku 2023. Kromě historických unikátů tedy diváci na trati uvidí i nejnovější soutěžní speciál ŠKODA FABIA RS Rally2.

Organizátoři prozatím evidují téměř 100 přihlášených veteránů, z toho je cca 40 motocyklů. Raritou je například motocykl Laurin & Klement CCR z roku 1906. Mezi automobily bude k nejstarším exponátům patřit Laurin & Klement BSC z roku 1908.

Podrobnější informace o letošním ročníku Sosnová Classic najdete na www.autodrom.cz.

Multifunkční motoristický areál v Sosnové vznikl v roce 1977. Díky své koncepci umožňuje široké spektrum závodů, akcí a soutěží všech sportovních vozů, přes formule, motokáry, historické speciály až po motocykly. Předností areálu je jeho kompaktnost a přehlednost.

Datum zveřejnění

5.4.2023

Zdroj informací

Kooperativa

Fotogalerie

Výběr jazyka

Oldtimer Messe Tulln 2024

Facebook

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2717 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál