Servind

FERDUS OMEGA320: Síla v jednoduchosti

FERDUS OMEGA320: Síla v jednoduchosti

FERDUS v průběhu let 2021 a 2022 uvedl na trh téměř kompletní řadu prémiových zvedáků. Dvousloupové duo ALPHA45 a BETA45, geometrický speciál GAMMA550, vysoké sestry SIGMA360 a PI360. K ucelenosti portfolia ale doposud chyběly dva modely – klasický čtyřsloup a právě jednoduché pneuservisní nůžky. To druhé už neplatí.

OMEGA320 je zařízení dlouhé 1420 mm, s nájezdovými rampami ve vodorovné poloze se ale umí roztáhnout až na 2040 mm. Plošiny má široké 520 mm, vzdáleny jsou od sebe 860 mm. Nosnost zvedáku dosahuje hodnoty 3200 kg, příkon motoru 2,6 kW. Všechny uvedené parametry představují nadstandard a potvrzují řazení „třistadvacítky“ do vyšší kategorie.

To dokazuje i prvotřídní zpracování. OMEGA320 sjíždí z robotických montážních linek s vysokým podílem automatizace, což významně napomáhá k zachování předepsané jakosti. Přesné svařování, zesílené ocelové profily, dokonalá povrchová úprava. To jsou základní fyzické atributy, o které se bude dát v provozu vždy opřít.

Nejen rozměry a kvalita výroby je to, co tento zvedák zdobí. OMEGA320 umí být při své preciznosti také mimořádně funkční a jednoduchá ve smyslu obsluhy a údržby. Díky vzduchovému jištění elegantně krytých západek omezuje množství potřebných součástí na úplné minimum a snižuje tak riziko možné závady.

OMEGA320 exceluje stejně tak v jednotlivostech a detailech. Zmínit lze například zvětšené kluzné bloky s vyšší odolností umožňující hladší chod stoupání, respektive klesání, nebo čepy a spoje v samomazných pouzdrech s aretačním systémem proti povolování. Podélné trubkové zábradlí nad úrovní podlahy přispívá k bezpečnosti práce a dovoluje zvedáku dosednout přímo, bez kontrolního pozastavení s následnou zvukovou signalizací.

Nůžkový zvedák FERDUS OMEGA320 potvrzuje, že v jednoduchosti je síla, přitom zvládá být zároveň dostatečně promyšlený. Má za úkol být srdcem dílny, na které se rád podívá majitel stejně jako zákazník. Vždy s jistotou, že je o právě servisovaný vůz po celou dobu perfektně postaráno.

Rádi byste viděli tenhle kousek v akci? Praktické předvedení je možné ve chropyňském FERDUS EXPO – největším showroomu autoservisní a pneuservisní techniky na Moravě. Příznivci online prostoru mohou využít QR kód s odkazem na YouTube prezentaci.

Technické parametry:

Umístění             na podlahu

Nosnost zvedáku             3200 kg

Min. délka plošiny           1420 mm

Max. délka plošiny           2040 mm

Min. výška          120 mm

Max. zdvih          1000 mm

Šířka plošiny       520 mm

Šířka mezi plošinami       860 mm

Doba zdvihu       25 s

Doba spouštění 18 s

Příkon motoru    2,6 kW

Hmotnost            670 kg

El. připojení        400 V

Datum zveřejnění

9.10.2023

Zdroj informací

FERDUS

Foto: FERDUS

Fotogalerie

Výběr jazyka

Oldtimer Messe Tulln 2024

Facebook

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.231 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál