Servind

Citroën představil projekt Duckar

Citroën představil projekt Duckar

Citroën představil projekt Duckar na tiskové konferenci v hotelu Aquapalace v Čestlicích. Závodnice Barbora Holická usedne za volant legendárního Citroënu 2CV zvaného „Kachna“ a s navigátorkou Lucií Engovou se pokusí dojet do cíle slavné rallye Dakar Classic. Závodnice vyzpovídal Marek Eben, který je dlouholetým ambasadorem značky.

Jako improvizovaný rozhovor Na plovárně s Markem Ebenem probíhala tisková konference o projektu Duckar závodnice Barbory Holické a navigátorky Lucie Engové, které se chystají dojet do cíle prestižní rallye Dakar. Ta startuje v saudské poušti 5. ledna příštího roku. Odvážné dámy si vybraly legendární vůz Citroën 2 CV lidově zvaný „Kachna“, který letos slaví výročí 75 let od prvního představení vozu.

Dlouholetý ambasador značky Citroën Marek Eben vyzpovídal a představil tak závodnici Barborou Holickou, která vždy závodila s Citroëny, a její navigátorku Lucii Engovou, sestru bývalého pilota F1, Tomáše Engeho. Přítomný byl i třetí člen týmu, hlavní mechanik vozu a odborník na vozy 2 CV Tomáš Neruda, který převedl vůz do optimálního technického stavu pro náročné podmínky rallye Dakar. „Když Bára přišla s nápadem, že pojede na Dakar Kachnou, říkal jsem jí, že je to blbost, že to auto přestavovat nebudu a na Dakar s ní nepojedu. A vidíte. Auto jsem postavil a na Dakar jedu taky,“ řekl s úsměvem mechanik.

Značka Citroën projekt Duckar podporuje už od jeho počátku. Ředitel českého importu František Neuman předal závodnicím na závěr tiskové konference šek na 100 000 Kč, který jim pomůže finančně náročný počin realizovat.

Datum zveřejnění

17.11.2023

Zdroj informací

Citroën

Fotogalerie

Výběr jazyka

Oldtimer Messe Tulln 2024

Facebook

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.4193 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál