Servind

Návštěvnost Škoda Muzea v roce 2023 opět na vzestupu

Návštěvnost Škoda Muzea v roce 2023 opět na vzestupu

Škoda Muzeum v Mladé Boleslavi v roce 2023 navštívilo 201 510 hostů. Jedná se o nejlepší výsledek od pandemického roku 2020, který potvrzuje zájem jak o historii automobilky Škoda, tak o doprovodný kulturní program, který muzeum pro své návštěvníky pořádá.

„Škoda Auto má bohatou historii, ze které může Škoda Muzeum čerpat. Současně pracujeme i na krátkodobých výstavách, které návštěvníkům zajišťují stále nové zážitky. Osvědčilo se propojování historických prvků s moderním kontextem, například výstava o designu vozů Škoda zahrnující moderní koncepty nebo představení nové generace modelu Superb po boku předválečných vozů téhož jména,“ Andrea Frydlová, vedoucí Škoda Muzea v Mladé Boleslavi.

Silný růst návštěvnosti po „covidovém“ propadu

Dosavadní vrchol si muzeum připsalo v roce 2019, kdy do jeho prostor zavítalo přes 274 tisíc hostů. Pak přišel zlomový rok 2020, kdy návštěvnost utrpěla vlivem protipandemických restrikcí. V posledních dvou letech se však Škoda Muzeum opět těší rostoucí oblibě, v loňském roce počet návštěvníků opět překonal hranici 200 tisíc hostů. Na výsledku se pozitivně projevil i návrat zahraničních turistů, kteří tvořili zhruba polovinu celkové návštěvnosti. Nejvíce bylo německých, dánských, chorvatských a francouzských návštěvníků.

Krátkodobé výstavy a kulturní akce i pro tento rok

Tým Škoda Muzea i pro rok 2024 chystá celou řadu tematických výstav a kulturních akcí. Nyní na návštěvníky čekají dva původní vozy Škoda 200 RS, které letos staví 50 let a výstava na téma Udržitelnost, představující témata jako dekarbonizace, udržitelná výroba, elektromobilita či udržitelný vůz na příkladu historických i nejnovějších modelů automobilky Škoda Auto. V průběhu roku se návštěvníci mohou těšit například na výstavu věnovanou 60 letům modelu Škoda 1000 MB nebo oslavu 30 let modelu Felicia. Ke Škoda Muzeu patří i bohatý kulturní program zahrnující odborné přednášky o historii, program pro děti i koncerty. Letos do sálu L&K Fórum zavítá například kultovní kapela Pražský výběr nebo písničkářka Radůza. Pro přehled o aktuálním programu stačí navštívit adresu museum.skoda-auto.cz/kulturni-udalosti.

Komentované prohlídky, depozitář i návštěva výroby

Vedle hlavní expozice Škoda Muzea si budou moci návštěvníci v průběhu roku prohlédnout také depozitář se sportovními vozy a prototypy. Velkému zájmu se těší možnost spojit návštěvu muzea s prohlídkou aktuálních výrobních provozů Škoda Auto, a to na základě předchozí objednávky na museum.skoda-auto.cz/prohlidky. Kromě továrny v Mladé Boleslavi jsou pro exkurze otevřeny také závody v Kvasinách a Vrchlabí. Návštěvu Škoda Muzea lze pak zkombinovat i s prohlídkou Rodného domu Ferdinanda Porscheho v Liberci-Vratislavicích, a to i v rámci zvýhodněného kombinovaného vstupného. Pro aktuální informace navštivte Facebook nebo Instagram Škoda Muzea.

Datum zveřejnění

22.1.2024

Zdroj informací

Škoda Auto a.s.

Výběr jazyka

Oldtimer Messe Tulln 2024

Facebook

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2431 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál