Servind

MG slaví 100 let

MG slaví 100 let

Značka MG se bude účastnit legendární akce Oldtimer Express 2024, která letos míří z Prahy do Atén.

Posádka značky MG vyráží na trať společně s dalšími účastníky v krásném renovovaném voze MG Midget 1275 za volantem s Robinem Běhalem. Slavnostní start je naplánován na sobotu 4. května v 7,30 hodin ráno od Národního technického muzea na Letné.

Oldtimer Express je vytrvalostní jízda českých veteránů, která během pěti dnů překoná skoro 2500 km a doputuje až do Atén. V sobotu ráno budou na startu více než čtyři desítky historických vozů.

Účastníky Oldtimer Expressu čeká nabitých pět etap, které je provedou rakouskými a slovinskými Alpami, jadranským pobřežím, Černou horou, Albánií a samozřejmě Řeckem. Připraveno je několik zajímavých zastávek. Jednou z nich bude soutěžní jízda pravidelnosti na závodním okruhu Grobnik v chorvatské Rijece. Závěrečnou pátou etapu pak posádky zakončí v Aténách na starověkém stadionu Panathinaiko. Velkolepý stadion postavený v roce 556 př. n. l. z bílého mramoru se stal v roce 1896 dějištěm I. novodobých olympijských her a pojme až 80 000 lidí. V Aténách závod vyvrcholí slavnostním vyhlášením a společným galavečerem.

„Cesta v rámci akce Oldtimer Express je součástí oslav 100 let značky MG, které probíhají celý rok 2024. Jedním z hlavních bodů oslav budou pražské Legendy, kde bude veřejnosti poprvé představen unikátní elektrický roadster CYBERSTER. V rámci Evropy se tento model ukáže například na světoznámé motoristické akci v anglickém Goodwoodu“, říká Marek Vodička, ředitel marketingu a PR značky MG.

Datum zveřejnění

2.5.2024

Zdroj informací

MG

Fotogalerie

Výběr jazyka

Facebook

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.3185 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál